Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Συμμορία αλγερινών ρήμαζε σταθμευμένα αυτοκίνητα... Είχαν ξανακάνει τα ίδια στο παρελθόν, αλλά δεν απελάθηκαν!

Δυο λαθρομετανάστες εξ’ Αλγερίας ορμώμενοι, ηλικίας 21 και 22 ετών, συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα Ζ) γιατί διέπρατταν κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε, τα «προσφυγάκια» είχαν συστήσει από εξαμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα οχήματα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ειδική ηλεκτρονική συσκευή (τηλεκοντρόλ) με την οποία παρενέβαιναν εξ αποστάσεως στην συχνότητα του κεντρικού κλειδώματος ασφάλισης των οχημάτων την ίδια χρονική στιγμή που επιχειρούσαν οι ιδιοκτήτες να τα ασφαλίσουν. Έτσι, με τον τρόπο αυτό τα αυτοκίνητα παρέμεναν ανασφάλιστα και ακολούθως εισέρχονταν σε αυτά, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ταυτότητες, έγγραφα και τιμαλφή.

Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά κλοπιμαία (Η/Υ, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα), πολλές κλεμμένες ταυτότητες και διαβατήρια πολιτών Ε.Ε. και τέσσερα τηλεχειριστήρια, ενώ ακόμη κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα Αρχών κράτους μέλους της ΕΕ που χρησιμοποιούσαν για να παριστάνουν τους… Ευρωπαίους πολίτες.

Κι όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις«οι δράστες είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα» – όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Δηλαδή, είτε είχαν φυλακιστεί για λίγο καιρό, αποφυλακίστηκαν (με τον νόμο Παρασκευόπουλου;) αλλά δεν απελάθηκαν από τη χώρα (των «ανοιχτών συνόρων»), είτε δεν φυλακίστηκαν καθόλου. Και ξανάκαναν τα ίδια – ως συνήθως!