Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Συμμορία αλβανών μπαινόβγαινε στα σύνορα επί δύο μήνες και ρήμαζε τα χωριά της Καστοριάς


Συμμορία αλβανών κατσαπλιάδων μπαινόβγαινε στα σύνορα επί δύο μήνες και ρήμαζε τα χωριά της ΚαστοριάςΤο πόσο διάτρητα και αφύλακτα είναι τα ελληνικά σύνορα και σε ποιο σημείο έχει φτάσει η εγκληματικότητα των αλλοδαπών στην χώρα αποκαλύπτεται από την παρακάτω είδηση.

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλβανών κατσαπλιάδων, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και καταστήματα σε περιοχές του Δήμου Νεστορίου Καστοριάς.

Εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής, συνολικά 13 περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 14-10-2015 έως 01-11-2015. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος έξι Αλβανών (ηλικίας από 14 έως 36 χρονών) μελών της οργάνωσης, για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε οικίες και καταστήματα στους οικισμούς Λιβαδοτόπι, Διποταμία και Νεστόριο του Δήμου Νεστορίου Καστοριάς.

Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε, ότι οι προαναφερόμενοι και άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός δραστών είχαν συγκροτήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, της οποίας η εγκληματική δραστηριότητα χρονολογείται από τις 14 Οκτωβρίου έως και σήμερα και η οποία προέβαινε σε διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων.

Αναλυτικά, οι συμμετέχοντες στην εγκληματική οργάνωση, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και ρόλους, ενεργώντας από κοινού, εισέρχονταν παράνομα στην ελληνική επικράτεια από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Στη συνέχεια, πλησίαζαν ακατοίκητους ή μικρούς πληθυσμιακά οικισμούς, που βρίσκονται πλησίον της ελληνοαλβανικής μεθορίου, επέλεγαν οικίες και καταστήματα, έτσι ώστε κατά τις νυχτερινές μόνο ώρες κατά τις οποίες θα μπορούσαν να γίνουν λιγότερο αντιληπτοί, παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα των οικιών και των καταστημάτων, εισέρχονταν εντός αυτών αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα και αντικείμενα αξίας, όσο και κυνηγετικά όπλα, προκειμένου να τα ιδιοποιηθούν παράνομα με σκοπό τη χρήση αυτών στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ή την απόκτηση παράνομου περιουσιακού οφέλους από την πώληση - διάθεσή τους.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης διέπραξαν συνολικά 12 κλοπές και 1 απόπειρα, ενώ μεταξύ άλλων έχουν αφαιρέσει 7 κυνηγετικά όπλα, διάφορα χρηματικά ποσά, τιμαλφή, ακόμα και τρόφιμα αφού κυριολεκτικά επιδίδονταν σε πλιάτσικο! Η αστυνομική έρευνα για την ύπαρξη, την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό άλλων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Αυτή είναι η Ελλάδα... της ασφάλειας και την κοινωνικής ειρήνης που ευαγγελίζεται ο Σύριζα!