Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Απειλή για την ασφάλεια της χώρας οι “πρόσφυγες”: Αυτό πιστεύει η πλειοψηφία των Ελλήνων! Αποκαλυπτική έρευνα

Γράφει ο Αντίοχος

Έρευνα για διάφορα ζητήματα πραγματοποίησε η εταιρία Public Issue και μεταξύ αυτών για το πώς βλέπουν οι Έλληνες το φαινόμενο της μαζικής εισόδου των εξ’ Ανατολών απρόσκλητων επισκεπτών τους.

Βεβαίως, τέτοιου είδους έρευνες είναι πάντα «πειραγμένες» (υπέρ της… πολιτικής ορθότητας), οπότε πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα επιφύλαξη…
Ας δούμε τώρα τα αποτελέσματα που δίνει η εταιρία. Κατ’ αρχάς, τα 2/3 των Ελλήνων (68%) εκτιμούν ότι η εισβολή των απρόσκλητων είναι ένα μονιμότερο φαινόμενο, ενώ το 28% το θεωρεί προσωρινό.



Ως «απειλή» χαρακτηρίζει τους απρόσκλητους το 53%, έναντι 38%. 



Με βάση την ψήφο στις τελευταίες εκλογές προκύπτει ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής τους θεωρούν απειλή κατά 87% και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της νουδούλας με 67%, της καμμεναρίας με 56%, του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ με 53%, του κόμματος Λεβέντη με 52%, του  ΣΥΡΙΖΑ με 51%, του Ποταμιού με 49% και του ΚΚΕ με 40%.



Επιπροσθέτως, το 44% υποστηρίζει ότι πρέπει να εμποδιστούν, το 27% να τους δεχθούμε και το υπόλοιπο 26% εξαρτά τη στάση του. Ειδικότερα να τους δεχθεί όλους θέλει το 8% και τους περισσότερους το 19%, να εμποδιστούν οι περισσότεροι το 24% και όλοι το 20%. Να δεχθούν όσους έχουν ανάγκη προτείνει το 3% και όσους μπορεί το 11%, ενώ το 3% θέλει να υποδεχθούμε μόνο πρόσφυγες και όχι λαθρομετανάστες, ενώ το 10% θέτει προϋποθέσεις για τη στάση του.