Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΡΟΜΑ είχαν ρημάξει μετασχηματιστές της ΔΕΗ στην Καρδίτσα

metasximatistesΣυμμορία ρομά προκάλεσαν στην επιχείρηση οικονομική ζημιά 120.000 ευρώ


Συνελήφθησαν χθες (11.12.2013) το πρωί, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, τρεις  Ρομά, ηλικίας 34, 40 και 24 ετών, για κλοπές μετασχηματιστών του δικτύου της Δ.Ε.Η. με σκοπό την περαιτέρω διάθεση των εξαρτημάτων τους στην αγορά.

Για την υπόθεση αυτή, αναζητούνται άλλοι δύο 20χρονοι Ρομά, συνεργοί τους.
Σε βάρος των παραπάνω πέντε εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής διερεύνησης για οργανωμένη κλοπή μετασχηματιστών από στύλους της Δ.Ε.Η. σε αγροτικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής των Σοφάδων Καρδίτσας και για αποθήκευση των χάλκινων εξαρτημάτων (πηνία, δακτύλιοι, ελάσματα κ.α.) με σκοπό τη μετέπειτα διάθεσή τους στην αγορά, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή του Τμήματος Ασφαλείας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων και του, ενώ διενεργήθηκαν χθες (11.12.2013) το πρωί, νομότυπες έρευνες σε 4 οικίες στον παλαιό οικισμό Ρομά των Σοφάδων.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν στοιβαγμένα, σε κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο οικίας, δεκαέξι σάκοι με χάλκινα εξαρτήματα των μετασχηματιστών, συνολικού βάρους 940 κιλών περίπου.
Επιπλέον, βρέθηκαν παραπλεύρως διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτες, πένσες κ.α.), καθώς και ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός αποξήλωσης των μετασχηματιστών από στύλους.

Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν, ενώ η συνολική οικονομική ζημία που υπέστη η επιχείρηση της Δ.Ε.Η. εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 120.000 ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η περαιτέρω διάθεση του χαλκού και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.