Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ : ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΣΟΙ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ;;; ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΣΕ 40 ΜΕΡΕΣ ΕΞΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1969... Η "ΚΑΚΙΑ ΧΟΥΝΤΑ" ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ

Τα χαράματα της 15-12-1969, σαν σήμερα, έπεφταν νεκροί από τα πυρά των εκτελεστικών αποσπασμάτων δύο στυγεροί εγκληματίες, οι 32χρονοι Γερμανοί υδραυλικοί Χάνς Μπασενάουερ (έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών), και Χέρμαν Ντουφτ (άγαμος που υπηρέτησε παλιά στη λεγεώνα των ξένων, στον γαλλοαλγερινό πόλεμο).

Στον συνήθη τόπο εκτελέσεων «Τούρλος» των φυλακών Αιγίνης, όπου κρατείτο, τουφεκίστηκε ο Μπασενάουερ με δεμένα μάτια και με λυγμούς που διέκοψαν οι σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος.

Στο πεδίο βολής του Αγίου Ιωάννου Κέρκυρας, στις φυλακές της οποίας κρατείτο ο Ντουφτ, η καταρρακτώδης βροχή δεν εμπόδισε την πρώτη και μοναδική εκτέλεση θανατοποινίτη. Ψυχρός, κυνικός και αδιάφορος για το θάνατο στήθηκε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα και αρνήθηκε να του δέσουν τα μάτια. Ρώτησε μόνο αν το πτώμα του θα μεταφερθεί μετά στη Γερμανία.

Όταν δόθηκε το σύνθημα στο απόσπασμα, ο Ντουφτ αποχαιρέτησε τους εκτελεστές του στα ελληνικά φωνάζοντας «Γεια σας, γεια σας». Σωριάστηκε στο χώμα και ο αποσπασματάρχης έριξε δύο χαριστικές βολές!

Έτσι πλήρωσαν οι κακούργοι Γερμανοί «τουρίστες», για τα εγκλήματά τους που αναστάτωσαν την Ελλάδα το 1969, καθώς μέσα σε σαράντα μέρες, από 5 Μαρτίου έως 12 Απριλίου, διέπραξαν πέντε ληστείες με έξι φόνους. Καταδικάστηκαν στις 24 Ιουλίου από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών πεντάκις εις θάνατον για τις «ιδιαζόντως απεχθείς» πράξεις τους:

1. Στις 5 Μαρτίου σκότωσαν στους Αγίους Θεοδώρους τον ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης Νικόλαο Κανάρη, 35 ετών, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, και τον στρατιώτη Κωνσταντίνο Κούλη 22 ετών, που τους παρακάλεσε, αν πάνε προς Αθήνα, να τον πάρουν μαζί τους για να πάει στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε. Οι αδίστακτοι κακοποιοί τον σκότωσαν για να τον ξεφορτωθούν ενώ τραυμάτισαν σοβαρά και τον 30χρονο υπάλληλο του πρατηρίου καυσίμων Αναστάσιο Γκιζίνο.

2. Στις 13 Μαρτίου διέπραξαν ληστεία στη Βούλα με θύμα τον 50χρονο Ελληνοαμερικανό χρηματιστή Παντελή Αθηναίο. Λεία 11:000 δραχμές και 312 δολάρια. Μόλις μπήκε τον οδήγησαν στο μπάνιο όπου ο Μπασενάουερ τον σκότωσε με ρόπαλο.

3. Στις 7 Απριλίου στο Μεγάλο Καβούρι, λήστεψαν τον 34χρονο ταξιτζή Ιωάννη Φραγκιαδάκη. Λεία 400 δραχμές. Τον πήραν από το Χίλτον, όπου άφησαν τη Μερσεντές τους και όταν έφτασαν στο Καβούρι ο Ντουφτ τον έριξε καταγής, πήραν τις εισπράξεις, τον σκότωσαν, έκρυψαν το πτώμα και με το ταξί επέστρεψαν στο Χίλτον.

4. Στις 10 Απριλίου στο 41ο χλμ Αθηνών- Λαμίας στη Μαλακάσα σκότωσαν τον 40χρονο υπάλληλο πρατηρίου βενζίνης Ιωάννη Τσουτσάνη. Λεία 3.850 δραχμές. Μόλις πήραν τα χρήματα τον οδήγησαν σε παρακείμενο αλσύλλιο. Τους εκλιπαρούσε να μην τον σκοτώσουν λέγοντας τους ότι έχει μικρό παιδί («πίκολο, πίκολο...») για να τον λυπηθούν. Εκείνοι τον έσφαξαν.

5. Στις 11 Απριλίου οι δύο δράστες ξεκίνησαν για την Πάτρα. Στο δρόμο τους προσπέρασε μία BMW με γερμανικές πινακίδες που οδηγούσε ο 40χρονος μετανάστης στη Γερμανία Γεώργιος Παπαγεωργίου. Στο 51ο χλμ Αθηνών- Κορίνθου στην Κινέττα, του έκαναν νόημα να σταματήσει για να του ζητήσουν δήθεν βοήθεια. Τον εκτέλεσε ο Μπασενάουερ. Λεία 500 δραχμές, 100 μάρκα και το αυτοκίνητο. Γυρνώντας πάρκαραν στο Χαϊδάρι τη Μερσεντές και κυκλοφορούσαν με τη BMW.