Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ... ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΟ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ!

Στα ίχνη της «πηγής» από την οποία εκπορεύονται οι μεγάλες ποσότητες λαθραίων πακέτων τσιγάρων που διακινούνται στην πόλη του Κιλκίς βρίσκεται η τοπική Αστυνομία, μετά την σύλληψη τεσσάρων Πακιστανών που είχαν μοιραστεί εκατοντάδες πακέτα και ήταν έτοιμοι να τα «σπρώξουν» στην αγορά.

Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. αξιοποίησαν πληροφορίες και ακολούθησαν ως τη Θεσσαλονίκη τα ίχνη του επικεφαλής της ομάδας, ενός 31χρονου τον οποίο συνέλαβαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση και στην κατοχή του κατέσχεσαν ένα σάκο και μια σακούλα με 343 λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών που δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι. 

Αμέσως μετά, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών οι υπόλοιποι τρεις ομοεθνείς του ηλικίας 30, 34 και 35 χρόνων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δύο χάρτινες κούτες με άλλα 998 λαθραία πακέτα τσιγάρων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ τα συνολικά 1.341 πακέτα τσιγάρων εστάλησαν στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων