Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Φθιώτιδα: "Μπλόκο" σε ταξιτζή - διακινητή αλβανών λαθρομεταναστών

Χειροπέδες σε έναν 44χρονο ταξιτζή και σε πέντε Αλβανούς, ηλικίας από 19 έως 26 ετών, πέρασαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Δομοκού χθες τα ξημερώματα.

 

Όπως γράφει το LamiaReport, το "μπλόκο" έγινε στην Εθνική οδό Καρδίτσας - Λαμίας, έξω από το Δομοκό, στη 1:30΄ τα ξημερώματα.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Δομοκού, έκαναν σήμα στο ταξί, ιδιοκτησίας του 44χρονου, στο οποίο επέβαιναν πέντε ακόμη άτομα.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι οι πέντε επιβάτες, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν, στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν μπει παράνομα στην χώρα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 44χρονος είχε παραλάβει τους παράνομους αλλοδαπούς από την πόλη των Ιωαννίνων με σκοπό να τους μεταφέρει σε περιοχή της Βοιωτίας, με αντάλλαγμα 400 ευρώ για τον καθένα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ταξί του 44χρονου, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων μεταναστών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των μεταναστών.

Ο 44χρονος ταξιτζής μαζί με τους 5 αλλοδαπούς θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.