Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ!!!Πάνω από μισό εκατ. οι νόμιμοι υπήκοοι τρίτων χωρών στην Ελλάδα..ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ..!

Πάνω από μισό εκατ. οι νόμιμοι υπήκοοι τρίτων χωρών στην Ελλάδα Στους 537.237 ανέρχεται ο ακριβής αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου.

Για τον αριθμό των παρανόμως διαμενόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών, ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογισθεί ο πληθυσμός τους και το μόνο διαθέσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία (όπως αυτά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας), ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από το 2008 και μέχρι το 2012 ανέρχεται σε 577.900 άτομα. Είναι, δηλαδή, περίπου ίσος με τον αριθμό των νομίμως διαμενόντων.

Άμα βάλετε στον παραπάνω αριθμό και αυτούς που ΔΕΝ συλλαμβάνονται ή είναι ακόμη κρυμμένοι απο τις διωκτικές αρχές, τότε συμπαιρένουμε οτι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών μπορεί άνετα να φτάσει το 1.000.000 με 1.500.000  !!!

«Αυτό το στοιχείο είναι εντελώς ενδεικτικό και δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι όλοι αυτοί εξακολουθούν να διαμένουν παρανόμως στη χώρα ή ότι δεν υπήρξαν και άλλα άτομα που κατόρθωσαν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς να εντοπιστούν από την ΕΛΑΣ ή το Λιμενικό Σώμα», επισημαίνει ο κ. Αθανασίου για να υπογραμμίσει τελικά ότι «οποιαδήποτε απόπειρα προσδιορισμού του αριθμού τους είναι εντελώς παρακινδυνευμένη».

Ωστόσο, χαρακτηρίζει χρήσιμη τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία κατά την απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδας καταγράφει πέραν των Ελλήνων και τους αλλοδαπούς νομίμως ή παρανόμως διαμένοντες στη χώρα μας.