Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αλλοδαποί απήγαγαν ομοεθνείς τους και ζητούσαν χρήματα

Αλλοδαποί απήγαγαν ομοεθνείς τους και ζητούσαν χρήματα Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας απήγαγαν και κακοποιούσαν αλλοδαπούς με σκοπό να εκβιάσουν συγγενείς τους και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά, ύψους 6.500-15.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, 7 αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας από 20 έως 37 ετών.

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία θύματος, 39χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με την ύπαρξη δομημένης εγκληματικής ομάδας, της οποίας τα μέλη ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές και διέπρατταν κατ' εξακολούθηση αρπαγές ομοεθνών τους απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από συγγενείς τους για την απελευθέρωσή τους, αστυνομικοί του Τ.Α. Ομονοίας εντόπισαν δύο κρησφύγετα της ομάδας σε Ζεφύρι και Μενίδι.

Μετά από επιχείρηση σε μονοκατοικία στο Μενίδι, απελευθερώθηκε ένας 25χρονος όμηρος, υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε απαχθεί προ τετραημέρου και κρατούνταν παρά τη θέλησή του, και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της ομάδας, υπήκοοι Μπαγκλαντές κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε δεύτερη μονοκατοικία στο Ζεφύρι, όπου συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τα δύο θύματα.

Στις δύο οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα περίστροφο τύπου REPLICA.
  • Μία ξύλινη ράβδος μήκους 60 εκατοστών.
  • 26 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.