Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Αλβανοί διαρρήκτες είχαν «χτυπήσει» 88 Ι.Χ. σε τέσσερις μήνες

Διαρρήκτες είχαν «χτυπήσει» 88 Ι.Χ. σε τέσσερις μήνες Εξιχνιάστηκε την Παρασκευή από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, σωρεία διαρρήξεων και κλοπών αυτοκινήτων στην πόλη της Ρόδου.

Δράστες είναι δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη από κοινού διακεκριμένων κλοπών. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ακόμη ενός 32χρονου υπηκόου Αλβανίας για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Σε επιχείρηση την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκαν οι δυο διαρρήκτες να επιχειρούν να επιβιβαστούν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο κλειστού τύπου, το οποίο είχαν κλέψει προ ημερών.

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 31χρονο και βρήκαν πάνω του ζευγάρι μάλλινα γάντια και έξι κλειδιά διαφόρων τύπων αυτοκίνητου, εκ των οποίων το ένα ήταν ειδικά διαμορφωμένο (τροχισμένο).
Ο 31χρονος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και εξεταζόμενος παραδέχτηκε την διάπραξη μεγάλου αριθμού διαρρήξεων και κλοπών οχημάτων, από κοινού με τον 22χρονο ομοεθνή του (τα στοιχειά του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται).

Συγκεκριμένα το τελευταίο τετράμηνο στην πόλη της Ρόδου οι δυο δράστες παραβίασαν συνολικά ογδόντα οκτώ σταθμευμένα αυτοκίνητα, από τα οποία οι αφαιρούσαν αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό τους, όπως τσάντες, πορτοφόλια, χρήματα, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών, προσωπικά έγγραφα, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, Η/Υ, ηχοσυστήματα, εργαλεία, εξοπλισμό κ.α.

Μάλιστα σε τέσσερις περιπτώσεις αφαίρεσαν τα ίδια τα οχήματα και αφού τα χρησιμοποίησαν για μικρό χρονικό διάστημα, τα εγκατέλειψαν σε άλλα σημεία της πόλης.
Οι δράστες επέλεγαν αυτοκίνητα που είτε ήταν ξεκλείδωτα είτε στο εσωτερικό τους οι παθόντες είχαν αφήσει σε εμφανή σημεία διάφορα αντικείμενα αξίας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 31χρονος πούλησε στον 32χρονο ομοεθνή ένα φορητό Η/Υ, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και μια γυναικεία τσάντα, έναντι 100 ευρώ. Τα εν λόγω αντικείμενα βρέθηκαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί ο 32χρονος στο Φαληράκι και κατασχέθηκαν.

Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, χθες το απόγευμα εκδόθηκαν από το κ. Ανακριτή Ρόδου εντάλματα σύλληψης και αμέσως συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 31χρονος.