Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Περίεργη σύλληψη στον Έβρο Αφγανού μέλος του ISIS (;) που ήταν υπό παρακολούθηση στην Κροατία

Δεν έχει εξακριβωθεί αν έχει δραστηριοποιηθεί στον ISIS. Προσπάθησε να περάσει παράνομα στην Τουρκία. Συνελήφθη τελικά σε σταθμό των ΚΤΕΛ όπου προσπάθησε να εκδώσει εισιτήρια σε συμπατριώτες του, τους οποίους είχε προμηθεύσει με πλαστά διαβατήρια.

Αφγανός, φανατικός μουσουλμάνος, συνελήφθη και κρατείται στην Αλεξανδρούπολη. Του έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Τουρκία και παράλληλα βρισκόταν υπό παρακολούθηση στην Κροατία, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι φέρεται να είχε παρουσία τόσο στην Συρία όσο και στο Ιράκ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί αν εκτός από φανατικός μουσουλμάνος είχε ριζοσπαστικοποιηθεί τόσο πολύ, ώστε να έχει συμμετοχή και στο Ισλαμικό Κράτος και να δραστηριοποιήθηκε με τον ISIS.
Η σύλληψη του έγινε την περασμένη Κυριακή και κρατείται μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί τελικά και πότε στην Κροατία.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν όταν πήγε στο ΚΤΕΛ για να εκδώσει εισιτήρια για συμπατριώτες του που είχαν περάσει τον ποταμό Έβρο στην περιοχή του Διδυμοτείχου και μάλιστα τους προμήθευσε και με πλαστά διαβατήρια. Γι' αυτό τον λόγο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο συλληφθείς, προσπάθησε την περασμένη Τρίτη να περάσει στην Τουρκία από το Τελωνείο των Κήπων. Εκεί όμως διαπιστώθηκε από τις ελληνικές αρχές ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου στην γειτονική χώρα. Έτσι δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει το ταξίδι του και τον ανέβασαν σε ένα λεωφορείο που κάνει δρομολόγια προς την Αθήνα, προκειμένου να φύγει προς το εσωτερικό της χώρας.