Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΚΕΠΑ Διαβατών: «Βουλιάζει» η Θεσσαλονίκη από τους λαθραίους μετανάστες

«Καζάνι που βράζει» μοιάζει το ΚΕΠΑ Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου μετά την εγκατάσταση και των μη καταγραμμένων παράνομων μεταναστών ο αριθμός των αλλοδαπών ξεπερνά τους 900.

Σε αυτούς προστίθενται περισσότεροι από 100 οι οποίοι πηγαίνουν καθημερινά για να ζητήσουν φαγητό, όμως δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα, με συνέπεια να προκαλούνται εντάσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι το απόγευμα τη γραμμή του φαγητού επιτηρούσαν διμοιρίες της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης!

Η ανεξέλεγκτη κατάσταση στα σύνορα με εκατοντάδες αλλοδαπούς να περνούν καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στα αστυνομικά τμήματα που δεν προλαβαίνουν να καταγράψουν τους παράνομους μετανάστες.

Το ΚΕΠΑ Διαβατών αποτελεί τη λύση τόσο για την αστυνομία, που ζητεί να παραμείνουν εκεί οι μη καταγεγραμμένοι, όσο και για τους ίδιους τους αλλοδαπούς που κατευθύνονται εκεί, μέχρι η πολιτεία να τους τακτοποιήσει σε διαμερίσματα και να ους δώσει μετρητά.

Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί από τους νεοεισερχόμενους στη Θεσσαλονίκη μετανάστες κατευθύνονται κατ’ ευθείαν στα Διαβατά λαμβάνοντας τέτοιες οδηγίες από τους ίδιους τους διακινητές. Επειδή μάλιστα δεν υπάρχει χώρος να μείνουν κατασκηνώνουν σε σκηνές στο προαύλιο, αλλά μένουν μέχρι και στα διπλανά οικόπεδα.