Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Ληστεία μετά φόνου στου Φιλοπάππου! Συμμορία αλλοδαπών οι δράστες. Η κυβέρνηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις της Χρυσής Αυγής

Χθες το βράδυ, περίπου στις 11 το βράδυ, ένα νεαρό ζευγάρι έπεσαν θύματα ληστείας από... μελαμψούς «αγνώστους» που δεν μιλούσαν καλά ελληνικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που αναμεταδίδουν τα μέσα, οι οποίοι τους αφαίρεσαν κινητά και χρήματα με την απειλή μάλλον μαχαιριών.

Κάτω από ακόμα αδιευκρίνιστες συνθήκες ο 25χρονος Έλληνας που αποτέλεσε το ένα εκ των θυμάτων κατέληξε νεκρός στα βράχια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος αντέδρασε και συνεπλάκη μαζί τους με αποτέλεσμα να πέσει από τα βράχια στο κενό. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, εάν παραπάτησε και βρέθηκε στο κενό ή αν τον έσπρωξαν οι δράστες.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου παρέλαβε τον νεαρό άντρα, ο οποίος έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια μεταφοράς του στο νοσοκομείο. Ο 25χρονος είχε σημάδια κατά στο σώμα του, τόσο από το αιχμηρό αντικείμενο των δραστών, όσο και τραύματα από την πτώση.

Αυτά είναι όσα αναφέρονται περί της ειδήσεως στα καθεστωτικά μέσα, μόνο που εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό σε όλους ότι την περιοχή λυμαίνονται συμμορίες αλλοδαπών, οι οποίοι ληστεύουν υπό την απειλή αιχμηρών αντικειμένων Έλληνες και τουρίστες. Δεκάδες είναι οι συλλήψεις και εκατοντάδες τα περιστατικά όλο αυτόν τον καιρό.

Περί του ζητήματος η Χρυσή Αυγή είχε καταθέσει ερώτηση, προτείνοντας λύσεις, όπως την διενέργεια περιπολιών στον χώρο και την διαρκή φύλαξη του χώρου. Η κυβέρνηση επέλεξε να κωφεύσει και ιδού τα αποτελέσματα.

Η ερώτηση κατατέθηκε στις 30 Απριλίου 2018 προς το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή προς την Κονιόρδου και τον Σκουρλέτη και ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!
Σας παραθέτουμε την ερώτηση και καλούμε τους δύο υπουργούς να πάνε να εξηγήσουν στους γονείς του νεαρού θύματος το «γιατί» δεν απάντησαν ποτέ την ερώτηση της Χρυσής Αυγής. Είμαστε σίγουροι ότι ανυπομονούν να ακούσουν τα περί «δεν απαντάμε σε εγκληματική οργάνωση».


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ: «Επιθέσεις συμμοριών σε τουρίστες που επισκέπτονται το Λόφο του Φιλοπάππου»
Νεαρός Ισπανός τουρίστας ήταν το νέο θύμα ένοπλης επίθεσης από ολιγομελή συμμορία αλλοδαπών, η οποία τρομοκρατεί και ληστεύει τουρίστες, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας και κυρίως στους πρόποδες  του λόφου του Φιλοπάππου.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολλών θυμάτων,  τα μέλη της συμμορίας δρουν κοντά στον αρχαιολογικό χώρο που επισκέπτονται οι ανυποψίαστοι τουρίστες, κτυπώντας τους θρασύτητα και απειλώντας τους με μαχαίρια, με σκοπό να τους αποσπάσουν την τσάντα, το πορτοφόλι, το κινητό ή τη φωτογραφική μηχανή.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
  • Γνωρίζετε την ύπαρξη της συγκεκριμένης συμμορίας αλλοδαπών που «δραστηριοποιείται» στον αρχαιολογικό χώρο του λόφου του Φιλοπάππου;
  • Τι σκοπεύετε να κάνετε για να προστατέψετε τους ξένους τουρίστες, αλλά και τους Έλληνες επισκέπτες, από την αλόγιστη εγκληματική δράση της συμμορίας; 
  • Υπάρχει επαρκής αστυνόμευση, πεζή ή εποχούμενη, στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο; Εκτελούνται τακτικές περιπολίες από τους άντρες της ΕΛΑΣ;
  • Υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό φύλαξης στον αρχαιολογικό χώρο του Φιλοπάππου και αν όχι, γιατί; Εάν ναι, πόσα άτομα απασχολούνται, ποιος είναι ο επικεφαλής και σε ποια υπηρεσία υπάγονται; Ποιες μέρες και ώρες φυλάσσεται ο αρχαιολογικός χώρος; 
Αθήνα, 30/04/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ