Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Κινέζος απατεώνας συνελήφθη στον Άλιμο- Καταζητείται στην Κίνα

Ηλεκτρονικές απάτες στην Κίνα από τον Άλιμο έστηνε Κινέζος, ο οποίος συνελήφθη ύστερα απο επιχείρηση της ΕΛΑΣ κι αναμένεται να εκδοθεί στην Κίνα.

Εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στον Άλιμο και συνελήφθη ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, ένας 41χρονος ΚΙνέζος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Κινεζικών Αρχών, κατηγορούμενος για το αδίκημα της "παράνομης απορρόφησης δημοσίων καταθέσεων".

Ειδικότερα ο 41χρονος κατηγορείται ότι μαζί με άλλους συνεργούς του, ίδρυσε και διηύθυνε ηλεκτρονική πλατφόρμα, με σκοπό την απορρόφηση (συλλογή) καταθέσεων από μεγάλο αριθμό θυμάτων στην Κίνα, μέσω της υπόσχεσης μεγάλου επιτοκίου επιστροφής.

Από την εγκληματική του δραστηριότητα, αποκαλύφθηκε ότι συνέλεξε παράνομα άνω των 30 δισεκατομμυρίων RMB ( νομισματική μονάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας). Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και αναμένεται να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοσή του στην Κίνα.