Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Μεγάλο «χτύπημα» της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα Αφρικανών εμπόρων ναρκωτικών

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα που «έσπρωχνε» ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, μετά από μια σαρωτική επιχείρηση που κράτησε ώρες, κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε 16 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (15 Αφρικανούς και έναν Έλληνα),να ταυτοποιήσουν άλλα εννέα μέλη ενώ συνελήφθησαν και τέσσερις νπελάτες που ψώνιζαν ναρκωτικά από το κύκλωμα. 

Πρόκειται, λένε οι αστυνομικοί, για μια από τις μεγάλες συμμορίες που είχε απλώσει τα πλοκάμια της στο κέντρο της Αθήνας και τροφοδοτούσε με παράνομες ουσίες, κυρίως ηρωίνη, την πελατεία της. Μάλιστα όπως επισημαίνουν η υπόθεση είναι δεμένη, υπάρχουν καταγεγραμμένες καρέ- καρέ όλες οι κινήσεις των μελών, ο τρόπος δράσης ενώ έχουν “χαρτογραφήσει” και τις επαφές που έκαναν τα μεγάλα κεφάλια.

Ο Αφρικανός που έβγαζε το εμπόρευμα από το στόμα
Μια πληροφορία που έφθασε πριν από περίπου τρεις μήνες στα γραφεία των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και κρίθηκε ως άκρως σημαντική αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη δράση της ομάδας. Ο πληροφοριοδότης έκανε λόγο για ένα κύκλωμα, σκληρών Αφρικανών εμπόρων, που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στο τρίγωνο Ομόνοια- Ζήνωνος – Γερανίου και σπρώχνουν σκληρά ναρκωτικά.

Αμέσως ξεκίνησαν την έρευνα και μετά από ημέρες παρακολουθήσεων διαπίστωσαν πως στην “κόκκινη” ζώνη της Ομόνοιας δραστηριοποιείται εδώ και περίπου ένα χρόνο η εγκληματική οργάνωση των Αφρικανών η οποία μάλιστα λειτουργεί σε δύο βάρδιες. Την πρωινή και την απογευματινή που πιάνει δουλειά μετά τις 4.

Μάλιστα, τα μέλη της, χρησιμοποιούσαν τα πιο αλλόκοτα και ασυνήθιστα κόλπα για να τροφοδοτούν την πελατεία τους και να μην γίνονται αντιληπτοί σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. “Ελάμβαναν πολύ αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας. Υπήρχε ένας συγκεκριμένος Αφρικανός ο οποίος μοίραζε τα ναρκωτικά από το στόμα. Έκρυβε τα σακουλάκια στο στόμα και όταν ερχόταν ο πελάτης τα έβγαζε και του τα έδινε” λέει αστυνομικός.

Μετά από τρεις μήνες παρακολούθησης και αφού οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών είχαν πλέον “σκανάρει” το αφρικανικό κύκλωμα και γνώριζαν τα πάντα για τα μεγάλα κεφάλια και το modus operandi αποφάσισαν να κάνουν χθες τη μεγάλη επιχείρηση και να τους “μαζέψουν”.

Έτσι, μετά από εφόδους σε δύο σπίτια στα Πατήσια και στα σημεία που έκαναν τις μεγάλες δουλειές συνέλαβαν 15 Αφρικανούς, έναν Έλληνα, ταυτοποίησαν άλλα 9 άτομα ως μέλη τα οποία και αναζητούν ενώ διώκονται και 4 πελάτες. Κατασχέθηκαν δε, 48 συσκευασίες με ηρωίνη και 40 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για τις επαφές του.