Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Σύλληψη 2 αλλοδαπών μελών ΜΚΟ που είχαν πλαστές πινακίδες του Ελληνικού Στρατού στην Λέσβο

Συναγερμός σήμανε στην ΕΥΠ την περασμένη Παρασκευή, όταν συνελήφθησαν στη Λέσβο μέλη μεγάλης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που δραστηριοποιείται για την αρωγή (λαθρο)μεταναστών.

Συγκεκριμένα στις 09:00 το πρωί της περασμένη Παρασκευής, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, κοντά στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, εντόπισαν ένα νοικιασμένο πράσινο τζιπ, στο οποίο επέβαιναν έναν 24χρονος με Γερμανική υπηκοότητα και μία 23χρονη με καταγωγή από τη Συρία.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου όμως οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν κάτω από τις κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος, πλαστές του Ελληνικού Στρατού με το εθνόσημο.
Επιπλέον στην κατοχή του ζευγαριού βρέθηκαν και δύο φορητοί ασύρματοι ναυτικού τύπου. Τα δύο άτομα συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παραβάσεις του νόμου περί τηλεπικοινωνιών.

Ο Εισαγγελέαε έδωσε εντολή προκαταρκτικής έρευνας από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν και στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Εως τώρα πάντως δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχεία και είναι πολύ πιθανόν ο σκοπός του ζευγαριού να ήταν να η εύκολη μετακίνηση, ανυπαρξία ελέγχου και ευκολότερη πρόσβαση σε χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών.

Ωστόσο η έρευνα της υπόθεσης συνεχίζεται και πλέον στο στόχαστρο των ελέγχων μπαίνουν και στελέχη ΜΚΟ για παράξενες δραστηριότητες.