Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Συμμορίες ανήλικων ρομά στην Θεσσαλονίκη τραυμάτισαν εθελοντές διασώστες


Συμμορίες ανήλικων ρομά στην Θεσσαλονίκη τραυμάτισαν εθελοντές διασώστεςΕκτεταμένα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από ανηλίκους Ρομά στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στον δήμο Νεάπολης Συκεών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, όλα ξεκίνησαν όταν τα μέλη της ΕΔΟΜΑΚ (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), που είχαν τακτική συνάντηση στην Πολιτιστική Γειτονιά, όπου βρίσκονται τα γραφεία της, αντιλήφθηκαν κατά την αποχώρησή τους αργά το βράδυ περίπου δέκα ανήλικους να βρίσκονται πάνω στη σκεπή του Μουσείου Προσφύγων.

Στις παραινέσεις τους να κατέβουν ώστε να μην συμβεί κάποιο ατύχημα και υπάρξει τραυματισμός από πτώση, οι ρομά απάντησαν με βρισιές ενώ δεν άργησαν στο σημείο να φθάσουν και άλλοι «ομοεθνείς» τους και να γενικεύσουν την επίθεση εναντίον των ανθρώπων της ΕΔΟΜΑΚ.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας που κατέφθασαν στο σημείο κατάφεραν να συλλάβουν μόλις 2 ανήλικους ρομά από τους 30 που έπαιρναν μέρος στο επεισόδιο εναντίον της ΕΔΟΜΑΚ.
Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο άντρας της ΕΔΟΜΑΚ, ο οποίος δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι ενώ έχει οριστεί και ιατροδικαστική εξέταση, ενώ τα υπόλοιπα θύματα της επίθεσης κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον των ρομά.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι πρώτο περιστατικό που σημειώνεται στην περιοχή, καθώς η εγκληματικότητα των ανήλικων συμμοριών ρομά έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και οι εκκλήσεις για βοήθεια προς τις αρμόδιες αρχές φαίνεται πως μένουν αναπάντητες.