Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για το πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστών - Πάνω από 20 συλλήψεις

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων με εικονικές υιοθεσίες... παιδιών, αναγνωρίσεις πατρότητας και «λευκών» πολιτικών γάμων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η χρηματική αμοιβή που έπαιρνε κάθε γυναίκα ή άνδρας, κυρίως Ρομά, οι οποίοι προσφερόταν να προχωρήσουν σε εικονικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης με παράνομο μετανάστη ή αλλοδαπή προκειμένου να πάρει ελληνική ιθαγένεια και να νομιμοποιήσει την παραμονή του στην Ελλάδα, ήταν περίπου 100 ευρώ.

Το κύκλωμα έκανε «Έλληνες» τους παράνομους μετανάστες, με τη μέθοδο της υιοθεσίας παιδιών ή αναγνώρισης της πατρότητας από μέρος τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι οικογένειες Ρομά που έδιναν τα παιδιά τους, έναντι χαμηλών αμοιβών, για δήθεν υιοθεσίες από παράτυπους μετανάστες και αλλοδαπούς που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα νομιμοποίησης της διαμονής τους στην χώρα μας.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα είχαν δημιουργήσει δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και κάποιοι υπάλληλοι δημόσιων οργανισμών.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα από 20 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, δύο συμβολαιογράφοι και ένας δικηγόρος, ενώ ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι και ένας αστυνομικός που φέρεται να θεωρούσε το γνήσιο της υπογραφής σε έγγραφα που απαιτούνταν για την παραμονή των παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις εμπλεκομένων,  κατ’ οίκων έρευνες, όπως και σε δικηγορικά, συμβολαιογραφικά γραφεία, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι τουλάχιστον πέντε σημαντικοί κατηγορούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν και αναζητούνται.