Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Τρεις Αφγανοί λαθρομετανάστες οι δράστες της δολοφονίας του πρώην επισκόπου Νύσσης Ελευθερίου Κατσαΐτη

Ύστερα από πέντε χρόνια εξιχνιάστηκε η δολοφονία του πρώην επισκόπου Νύσσης Ελευθερίου Κατσαΐτη, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός ανήμερα τα Φώτα του 2012 μέσα στο σπίτι του στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες είναι τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Και οι τρεις διαφεύγουν τη σύλληψη καθώς στο διάστημα που μεσολάβησε από τη δολοφονία του 83χρονου κληρικού και μέχρι την εξιχνίαση του φόνου εγκατέλειψαν την Ελλάδα και ταξίδεψαν στην κεντρική και δυτική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της έρευνας πάντως τα ίχνη τους έχουν εντοπιστεί και επίκειται η σύλληψή τους από αντίστοιχες ευρωπαϊκές αστυνομίες, αμέσως μόλις εκδοθούν ευρωπαϊκά εντάλματα εναντίον τους. Ο 83χρονος είχε βρεθεί δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην οδό Κοδριγκτώνος.

Δεν είχε εξωτερικά τραύματα αλλά ένα μαντίλι στο στόμα και ο θάνατος του ήταν ασφυκτικός. Στο διαμέρισμα δεν είχαν διαπιστωθεί ίχνη διάρρηξης, ενώ δεν έλειπαν αντικείμενα.