Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά τη Λέσβο και στη Χίο επεισόδια: Δυο Ιρανοί λαθρομετανάστες κυνηγούσαν με μαχαίρι οδηγούς

Στο έλεος των προθέσεων των παράνομων μεταναστών βρίσκονται καθημερινά πλέον οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου όπου υπάρχουν Hot Spot. 

Βεβαίως, αυτό δεν αφορά την πλειονότητα, των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί, ωστόσο διαρκώς βρίσκονται άτομα τα οποία προκαλούν προβλήματα ή ξεσηκώνουν και τους υπόλοιπους, προβλήματα που στην πλειονότητά τους είναι καθοδηγούμενα από αγνώστους που καλούν στα τηλέφωνα μερίδα μεταναστών.

AdTech AdΧθες το μεσημέρι, στη Χίο δύο Ιρανοί  μετανάστες βγήκαν από την δομή της Σούδας και και διαμαρτυρόμενοι που δεν τους επιτρέπεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την υπόλοιπη Ευρώπη, διέκοψαν την κυκλοφορία στον δρόμο. Τότε, οι οδηγοί κάποιων αυτοκινήτων βγήκαν και τους φώναξαν να βγουν στην άκρη, με αποτέλεσμα ένας από τους δύο Ιρανούς να βγάλει ένα μαχαίρι και να αποπειραθεί να τραυματίσει με αυτό έναν από τους οδηγούς.
 
Στο σημείο είχαν φτάσει στο μεταξύ αστυνομικοί, οι οποίοι είδαν το επεισόδιο και ακινητοποίησαν εγκαίρως τους δύο Ιρανούς, παρά τη σθεναρή τους αντίσταση, τους οποίους και συνέλαβαν για τα αδικήματα, της παρακώλυσης συγκοινωνιών, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και της αντίστασης.

Στη Μυτιλήνη, τις νυχτερινές ώρες, μία φήμη ότι δήθεν είχαν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα Πακιστανοί και Μαροκινοί, ομάδα περίπου 100 Αφγανών βγήκαν από την δομή φιλοξενίας και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του νησιού μέχρι και λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα.

Μάλιστα, κατά την έξοδό τους φέρονται να προκάλεσαν φθορές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τόσο την παραπληροφόρηση όσο και το κάλεσμα και ξεσηκωμό, το προκαλούσαν άγνωστοι μέσω τηλεφωνικών επικοινωνίων με κάποιους εκ των διαμαρτυρομένων.

Τελικά τα ξημερώματα ηρέμησαν τα πνεύματα και οι παράτυποι μετανάστες επέστρεψαν πίσω στο hot spot της Μόριας.