Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πάτρα : Συλλήψεις 47 λαθρομεταναστών σε επιχείρηση-σκούπα

Νέα επιχείρηση πραγματοποίησε την Τετάρτη η Αστυνομία στην Πάτρα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μεταναστών που δεν έχουν στην κατοχή τους νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, προσήχθησαν στην Αστυνομική διεύθυνση 49 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν 47, διότι δεν διέθεταν νόμιμα έγγραφα εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα. Οι συλληφθέντες κρατούνται, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την απέλασή τους.

Ειδικότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ελέγχους στην περιοχή της Αγυιάς, στην παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, η οποία περνά μπροστά από το παλιό λιμάνι, καθώς και στην οδό Κανελλοπούλου, που συνδέει την εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου με την παραλιακή ζώνη της πόλης.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν μέσα σε πρόχειρα καταλύματα, στα όποια διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες αλλοδαποί, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στην Πάτρα, με σκοπό να ταξιδέψουν προς την Ιταλία και άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι η σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας είναι η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες.

Τις δύο προηγούμενες φορές οι επιχειρήσεις είχαν γίνει στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα κοντά στο νέο λιμάνι, όπου είχαν συλληφθεί δεκάδες αλλοδαποί. Μετά τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας, ο ΟΣΕ απομάκρυνε τα παλιά βαγόνια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ