Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Μάχες αλβανών "μαθητών" σε Γυμνάσιο της Πρέβεζας

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝΠρωτοφανείς ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο της Πρέβεζας, τα οποία στεγάζονται στα παλιά κτίρια του ΤΕΙ.

Μαθητές Αλβανικής καταγωγής μετέτρεψαν τους χώρους σε αρένα και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα...


Όλα ξεκίνησαν ξαφνικά το πρωί, λίγη ώρα μετά το χτύπημα του κουδουνιού. Αλβανικής καταγωγής μαθητές, άρχισαν να φιλονικούν μεταξύ τους. Χάρη στην επέμβαση των καθηγητών και άλλων μαθητών η κατάσταση έδειξε να ηρεμεί. Προς το μεσημέρι όμως και πριν τελειώσει η σχολική ημέρα, ο καβγάς άναψε και πάλι και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μέχρι και καδρόνια με πρόκες πήραν οι αλβανοί μαθητές και η μία ομάδα άρχισε να χτυπά βίαια την άλλη.

Από την αστυνομία έγιναν τέσσερις προσαγωγές μαθητών και σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως ο Σύλλογος Καθηγητών προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει μέτρα. Άμεσα αναμένεται να συνεδριάζουν και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς μέλη τους είχαν εντοπίσει τα προβλήματα στην σχολική κοινότητα εδώ και καιρό, όμως κανένας δεν φρόντισε να κινητοποιηθεί πριν η κατάσταση οδηγηθεί στα άκρα.