Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Σομαλός Έχασε το μάτι του σε συμπλοκή με Αφγανούς

Η άγρια συμπλοκή μεταξύ Σομαλών και Αφγανών οικονομικών μεταναστών τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς, στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα είχε ως αποτέλεσμα ένας Σομαλός να χάσει το μάτι του.

Σύμφωνα με τους κατοίκους οι πρόσφυγες όχι μόνο επέστρεψαν στην πόλη της Πάτρας αλλά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, τα οποία οδηγούν σε όξυνση των αντιπαραθέσεων τους, και έτσι τελικά γίνονται κανονικές μάχες ανάμεσα τους.

Οι Σομαλοί κοιμόντουσαν μέσα στα βαγόνια του ΟΣΕ που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στην περιοχή, όταν τους επιτέθηκε μια ομάδα από 30 περίπου Αφγανούς με καδρόνια, ξύλα, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Ακολούθησε συμπλοκή, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 49χρονου Σομαλού στο κεφάλι, στο δεξί του μάτι και το πόδι, αλλά και τον τραυματισμό άλλων έξι ατόμων.

Ο Σομαλός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου της Πάτρας, καθώς έχει χάσει το δεξί του μάτι. Η κοινωνία της Πάτρας αλλά και οι φορείς είναι ανάστατοι, καθώς το πρόβλημα με τους μετανάστες φουντώνει ξανά, ιδίως στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων και τους έλους της Αγυιάς.