Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Εξάρθρωση σπείρας με έντεκα διαρρήκτες αλλοδαπών αραβικής καταγωγής



Έσπαγαν τα τζάμια των σταθμευμένων αυτοκινήτων και άρπαζαν όποιο αντικείμενο είχε αφήσει μέσα ο ιδιοκτήτης του ΙΧ.

Έντεκα άνδρες -όλοι αραβικής καταγωγής- είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην πόλη του Ηρακλείου, καθώς μέσα σε διάστημα περίπου σαράντα ημερών, είχαν προχωρήσει σε πάνω από 50 κλοπές, αφού πρώτα είχαν προκαλέσει δολιοφθορές στα αυτοκίνητα, στα οποία εντόπιζαν αυτό που ήθελαν να αρπάξουν.

Η δράση τους όμως έλαβε τέλος, όταν την περασμένη Τρίτη οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατάφεραν, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση να συλλάβουν αρχικά τους δύο αλλοδαπούς της συμμορίας, οι οποίοι ετοιμάζονταν να δράσουν και πάλι.

Στην κατοχή τους μάλιστα βρέθηκε και ένα φορητό cd player, το οποίο είχαν αρπάξει λίγη ώρα πριν από ένα ακόμη ΙΧ.
Ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς με συντονισμένες κινήσεις οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη άλλων 9. Όλοι είναι ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών, αραβικής καταγωγής, δηλώνοντας ότι είναι Παλαιστίνιοι. Από τα στοιχεία όμως που προέκυψαν, φάνηκε ότι πρόκειται για ένα… συνοθύλευμα εθνικοτήτων, αφού άλλοι είναι από Λίβανο, άλλοι από Συρία κ.τ.λ.

Όπως ανακοινώθηκε η σπείρα των Αράβων, ήταν χωρισμένη πάντα σε ομάδες των τριών ατόμων, με ακτίνα όλη την πόλη. Έκαναν δηλαδή από το απόγευμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες βόλτες στους δρόμους και τις γειτονιές του Ηρακλείου και όπου έβρισκαν… υποψήφιο αυτοκίνητο, χωρίς δεύτερη σκέψη, έσπαγαν το τζάμι και έκλεβαν τα πράγματα που υπήρχαν σε αυτό.
Τα κλοπιμαία
Οι εντατικοί ρυθμοί με τους οποίους… εργάζονταν οι κλέφτες φάνηκαν από το μεγάλο όγκο των κλοπιμαίων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια τους, όπου και διενεργήθηκαν έλεγχοι από τους αστυνομικούς.

Οι δράστες είχαν καταφέρει, σπάζοντας τα τζάμια των αυτοκινήτων, να αρπάζουν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες αντικείμενα όπως: φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop), φωτογραφικές μηχανές, φορητά ράδιο cd, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά οράσεως και ηλίου, είδη ένδυσης, χαρτοφύλακες, τσάντες μεταφοράς laptop και φωτογραφικών μηχανών κ.τ.λ.

Η ΤΟΛΜΗ