Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Πανικός στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας: Επτά Ινδοί λαθρομετανάστες πέρασαν με μαχαίρια σε αίθουσα! - Τους αντιλήφθηκαν τυχαία

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, οδηγώντας στη σύλληψη επτά "προσφύγων" από την Ινδία. Οι εν λόγω άνδρες είχαν καταφέρει να μπουν σε δικαστική αίθουσα με μαχαίρια για υπόθεση ενός συμπατριώτη τους. Ένας φρουρός κατά τύχη αντιλήφθηκε το γεγονός και αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Οι επτά συλληφθέντες, όλοι Ινδικής καταγωγής, είχαν μπει οπλισμένοι με μαχαίρια, σήμερα το πρωί, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Εύβοιας, όπου εκδικαζόταν υπόθεση συμπατριώτη τους.

Συγκεκριμένα στο εδώλιο του κατηγορούμενου καθόταν Ινδός κρατούμενος, φρουρούμενος από εξωτερικούς φρουρούς της Φυλακής Χαλκίδας, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια και γινόταν η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Οι κατηγορίες που τον βάραιναν ήταν ανθρωποκτονία, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη οπλοχρησία. Μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου βρίσκονταν περισσότεροι από 10 συμπατριώτες του, οι οποίοι παρακολουθούσαν την δίκη.

Η παρατηρητικότητα του φρουρού πρόλαβε τα χειρότερα
Κάποια στιγμή ένας από τους εξωτερικούς φρουρούς παρατήρησε ότι ένας από τους Ινδούς, είχε ένα ύποπτο αντικείμενο κάτω από το πουκάμισό του, στο ύψος της μέσης. Με την συνδρομή συναδέλφων του έβγαλε τον ύποπτο από την αίθουσα και σε σωματική έρευνα βρέθηκε πάνω του ένα μαχαίρι, αυτό της φωτογραφίας.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας της έδρας και δόθηκε εντολή να ελεγχθούν όλοι οι παριστάμενοι στο ακροατήριο. Στο Δικαστικό Μέγαρο κατέφθασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας Χαλκίδας και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν παρόμοια μαχαίρια σε επτά άτομα Ινδικής καταγωγής, τα οποία συνελήφθησαν όλα.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, με την διαδικασία του αυτοφώρου και την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας, ενώ διερευνάται γιατί είχαν μαζί τους τα μαχαίρια.
Ουδείς πάντως εξ αυτών πρόκειται να απελαθεί παρά το γεγονός ότι μπήκαν στη χώρα παράνομα.