Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Στοιχεία ΣΟΚ για την λαθρομετανάστευση: 24.000 νέοι λαθρομετανάστες από τον Έβρο μόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου


Στοιχεία ΣΟΚ για την λαθρομετανάστευση: 24.000 νέοι λαθρομετανάστες από τον Έβρο μόνο την πρώτη εβδομάδα του ΙουλίουΣύμφωνα με τον Γκέραλντ Τάτσγκερν από την Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Αυστρίας ο οποίος ειδικεύεται στη δίωξη διακινητών, στην Ελλάδα καταγράφηκαν μέχρι και τις 8 Ιουλίου 24.000 νέες αφίξεις λαθρομεταναστών, ένας αριθμός αυξημένος κατά 122% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να τονιστεί είναι η αλληλεπίδραση ΜΚΟ και διακινητών, την οποία αναδεικνύει αδρά ο αυστριακός αξιωματούχος, λέγοντας: «Όσο περισσότερα πλοία των ΜΚΟ υπάρχουν σε μια περιοχή, τόσο περισσότερα και τα πλοιάρια με πρόσφυγες»

Η αύξηση των ροών στον Έβρο, που δεν περιλαμβάνει στην περιβόητη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας σε συνδυασμό με την ύπαρξη μουσουλμανικών ΜΚΟ στην περιοχή δείχνει την γεωπολιτική στόχευση της Τουρκίας.

Το θέμα είναι τι θα πράξει η ελλαδική κυβέρνηση, η οποία μπορεί να φράξει πολύ εύκολα τον Έβρο σε όλο το μήκος του, σταματώντας τα σχέδια του Ερντογάν. Δεν πρόκειται, όμως, να το πράξουνε, γιατί πολύ απλά είναι «κότες» (που λέει κι ο Κοτζιάς) και προσκυνημένοι στον σουλτάνο Ερντογάν.