Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Σπείρα αλλοδαπών άνοιξε μέσα σε 20 ημέρες, 17 σταθμευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οχήματα στο κέντρο της Αθήνας. 

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος, τέσσερις Αλγερινοί και ένας Πακιστανός, ηλικίας από 18 έως 36 ετών, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, οι δράστες από τα τέλη του Ιουνίου, συνέστησαν συμμορία με σκοπό την διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα καθώς και έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών τους.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, κοσμήματα, 11 πορτοφόλια, 21 γυαλιά ηλίου και οράσεως, 12 ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ κλπ.), 16 usb sticks, δύο δελτία αστυνομικής ταυτότητας τρίτων προσώπων, ένα σπρέι πιπεριού, ένα κλειδί αυτοκινήτου και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 17 περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές του Συντάγματος, των Εξαρχείων και της Κυψέλης ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση και διατάχθηκε η προφυλάκιση τεσσάρων εξ αυτών.