Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Βούλγαρος συμμετείχε στις ληστείες σε Αίγιο και Κλειτορία

Ο δεύτερος από τους δράστες των ληστειών στα ΕΛ.ΤΑ Αιγίου και Δαφνών Κλειτορίας που είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2014, είναι ένας 37χρονος Βούλγαρος ο οποίος ταυτοποιήθηκε από την Ασφάλεια Πατρών, αλλά δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται.

Οι ληστές είχαν αρπάξει συνολικά 8.000 ευρώ και εγκατέλειψαν στα διόδια της Νεστάνης, στην εθνική οδό Τρίπολης– Κορίνθου, το κλεμμένο από την Αττική όχημα που χρησιμοποίησαν. Ο Βούλγαρος συμμετείχε στις δύο ληστείες, αλλά τροφοδοτούσε και τα μέλη της οργάνωσης με τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε αλλοδαπούς αχυρανθρώπους. 

Σε βάρος του και σε βάρος άλλων τριών κακοποιών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπή που υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Για τις δυο ληστείες, είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο στην Αττική ένας 29χρονος Αλβανός, ο οποίος ανήκε στην εγκληματική οργάνωση, που κατ’ εντολήν του Παναγιώτη Βλαστού είχε τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σπίτι της εξαδέλφης του βαρυποινίτη, στην κατοικία του προέδρου του δικαστηρίου που είχε καταδικάσει τον Βλαστό για την απαγωγή του επιχειρηματία
Παναγόπουλου, στο σπίτι δικαστικής λειτουργού που διερευνούσε την απόπειρα απόδρασής του με ελικόπτερο και στα σπίτια μελών της οικογένειας του άλλοτε διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννη Σμπώκου.