Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η Αστυνομία εντόπισε πάνω από 300 κιλά ναρκωτικών σε σπίτια και αυτοκίνητα στη Βούλα. Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί και ένας Ρουμάνος ως μέλη της σπείρας

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών που διακινούσε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλες ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης καθώς και κοκαΐνης και ηρωίνης.

Συνελήφθησαν προχθές (17-9-2015) στη Βούλα, μετά από αστυνομική επιχείρηση, τρία (3) μέλη της οργάνωσης, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 34 και 48 ετών και ένας 59χρονος υπήκοος Ρουμανίας. Αναζητείται και τέταρτο μέλος της οργάνωσης, υπήκοος Αλβανίας.

Πιο αναλυτικά, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων εισαγωγής στην Ελληνική Επικράτεια μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης σε κατεργασμένη και ακατέργαστη μορφή και τη σύλληψη μεγαλεμπόρων ναρκωτικών, κατόπιν ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας ατομικού «προφίλ» εντόπισε έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας και πιστοποίησε την εγκληματική του δράση.
 
Στη συνέχεια διαπιστώθηκε η εκ μέρους του προμήθεια ναρκωτικών και συγκεκριμένα κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, στους άλλους δύο (2) συλληφθέντες συνεργάτες του (υψηλού επιπέδου εμπόρους ναρκωτικών), που είχαν αναλάβει την περαιτέρω διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και της Ελληνικής Επικράτειας.

Συνολικά κατασχέθηκαν 282 κιλά και 995 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 41 κιλά και 510 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ) και ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.
 
Αναλυτικά, από έρευνες σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) συνολικού μικτού βάρους -282-κιλών και -995- γραμμ.
Ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας ( SKUNK ) συνολικού μικτού βάρους -41- κιλών και -510- γραμμαρίων.
Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -1,5- γραμμ.
Ποσότητα ηρωίνης βάρους -12,8- γραμμ.
Δύο (2) πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Μία (1) Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα.
Το χρηματικό ποσό των -8.810- ευρώ.
-49.200- λεκ Αλβανίας.
-8- χρυσές λίρες Αγγλίας.
-55- λίρες Τουρκίας.
Μία (1) ηλεκτρονική συσκευή ελέγχου γνησιότητας χαρτονομισμάτων.
Τέσσερις (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.
 
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων μελών της οργάνωσης.