Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Έβρος και λαθρομετανάστευση. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ! ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.(ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΩΡΑ οι Τούρκοι δουλέμποροι τους οργανώνουν μέσω facebook και συγκεντρώνουν χιλιάδες στον Έβρο.

Σε κλοιό λαθρομεταναστών φαίνεται πώς βρίσκεται η χώρα. Μετά τα συνεχή ναυάγια στο Αιγαίο και αφού τα ελληνικά νησιά έχουν πλημμυρίσει, οι Τούρκοι δουλέμποροι μαζεύουν τους λαθρομετανάστες τώρα στον Έβρο και προσπαθούν να τους περάσουν από τα χερσαία σύνορα στην Ελλάδα υποσχόμενοι την ασφαλή προώθηση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι αδράς αμοιβής.

FACE LATRO

Μάλιστα, οι Τούρκοι διακινητές χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα το facebook για να οργανώσουν καλύτερα τη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών στα σύνορα του Έβρου με στόχο τη μαζική αποστολή τους στην Ελλάδα.

Ζητούν δε περισσότερα χρήματα λέγοντας στους λαθρομετανάστες πώς έτσι θα αποφευχθεί ο κίνδυνος πνιγμού στη θάλασσα του Αιγαίου.

Οι ελληνικές αρχές, δεδομένου και ότι πλησιάζει ο χειμώνας και θα είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα για τους Τούρκους διακινητές να περάσουν τους λάθρο μέσω του Αιγαίου στα νησιά, επιχειρούν να ανακόψουν μία προσπάθεια εισβολής από τον Έβρο.Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη επίσκεψη του υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Γιάγκου στη περιοχή.

Γίνεται μία προσπάθεια να αποκατασταθούν τμήματα των συρμάτινων πλεγμάτων που είχαν καταστραφεί από τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου, αλλά και να ενισχυθούν με προσωπικό και άλλα σημεία που θεωρούνται περάσματα για τους λαθρομετανάστες ή καλύτερα σημεία απ’ όπου οι Τούρκοι δουλέμποροι σπρώχνουν τους λάθρο στην Ελλάδα.

Χιλιάδες μετανάστες ή και εκατομμύρια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, όπως αναφέρουν οι ελληνικές αρχές και ψάχνουν μια διέξοδο προς την Ευρώπη. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, μετά τα αλλεπάλληλα ναυάγια και τις συνεχείς τραγωδίες στο Αιγαίο, αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα και αρκετοί από αυτούς κατευθύνονται προς τον Έβρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο ύψος της Αδριανούπολης, στους γύρω λόφους, έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες λάθρο περιμένοντας προφανώς το σύνθημα από τους διακινητές να περάσουν πεζοί στην Ελλάδα, με τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας ασφαλώς να κάνουν τα στραβά μάτια.

Μάλιστα υπάρχει οργάνωση μέσω facebook, καθώς στην ομάδα «crossing no more», περιέχονται κάθε είδους πληροφορίες, αλλά και αναρτήσεις όπως «εμείς, εννοώ οι πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να εισέλθουμε στην ευρωπαϊκή επικράτεια την 15η Σεπτεμβρίου για να αποφύγουμε τις βάρκες του θανάτου…». Προφανώς και αυτό δεν γίνεται από τους ίδιους τους Σύρους ή Ιρακινούς, αλλά από τους Τούρκους διακινητές.


Σχετικά δημοσιεύματα μάλιστα φιλοξενήθηκαν χθες στον τουρκικό Τύπο. Η εφημερίδα Zaman ανάρτησε στην ιστοσελίδα της δημοσίευμα με τίτλο, «Οι Σύροι ξεκίνησαν την “πορεία ελπίδας” προς την Ευρώπη στον αυτοκινητόδρομο ΤΕΜ», το οποίο ανέφερε ότι «μετά από είδηση που διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η Ελλάδα θα δεχθεί Σύρους πρόσφυγες, κύμα Σύρων κατευθύνεται προς την Αδριανούπολη μέσω του αυτοκινητόδρομου ΤΕΜ και του οδικού δικτύου D-100».

Παρόμοιο δημοσίευμα αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet: «Περίπου 3.000 Σύροι πρόσφυγες που ήρθαν σε μεταξύ τους επικοινωνία μέσω Iντερνετ φθάνουν στην Ανδριανούπολη με μισθωμένα πούλμαν και Ι.Χ. Η αστυνομία τούς ανέκοψε κατόπιν εντολής του υπουργείου Εσωτερικών».

Είναι ξεκάθαρο δηλαδή πώς τα κυκλώματα των Τούρκων δουλεμπόρων χρησιμοποιούν ακόμη και τα ΜΜΕ για να στρέφουν χιλιάδες λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα προβαίνοντας σε μία ιδιότυπη “πολιορκία”. Και το πλέον ανησυχητικό, όπως έχει επισημάνει το “pronews.gr” είναι πώς ανάμεσα στους “λαθρο” βρίσκονται τζιχαντιστές.