Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Νάυπλιο : Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλβανών

Εγκληματική ομάδα αλβανών που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Ναυπλίου, σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Κρανιδίου, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά πέντε υποθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας.

Δράστες είναι πέντε Αλβανοί 20, 24, 28, 29 και 30 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παράβασης των νόμων για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πέντε Αλβανοί είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε σπίτια, όπου διέμεναν, κυρίως, ηλικιωμένα άτομα και συνήθως βρίσκονταν σε ερημικές περιοχές.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο δίμηνο, είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας πέντε ληστείες και είχαν αποκομίσει χρήματα, χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων φτάνει τις 18.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, εργαλεία, 120 ευρώ, μία μοτοσικλέτα και διάφορα αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ