Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Το αδιαχώρητο στις φυλακές - Ετοιμάζουν νέα αποσυμφόρηση - ετοιμαστείτε για νέους εγκληματίες στις γειτονιές σας!

Ασφυκτική η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές - 12.900 κρατούμενοι σε 34 καταστήματα

Η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, πλέον μέσα στις φυλακές ο αριθμός των κρατουμένων έφθασε τις 12.900 και δεν μπορεί το τελευταίο διάστημα να εισαχθεί ούτε ένας κρατούμενος.

Για την ακρίβεια, οι χιλιάδες κρατούμενοι εκτίουν ποινές ή κρατούνται προσωρινά αντί για τις φυλακές στα αστυνομικά τμήματα 1.400 υπόδικοι και κατάδικοι, καθώς στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας δεν πέφτει καρφίτσα με κρατούμενους να κοιμούνται στο πάτωμα ή και σε τουαλέτες. Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης επισπεύδει την ψήφιση του μέτρου για το λεγόμενο "βραχιολάκι" που εισάγεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Η εφαρμογή του συστήματος γεωεντοπισμού θα αποσυμφορήσει έστω και λίγο τις φυλακές, με το κόστος στο κάθε "βραχιολάκι" να αγγίζει τα 1.500 ευρώ και να επιβαρύνει τους κρατουμένους, εκτός κι αν η οικονομική τους κατάσταση δεν το επιτρέπει, οπότε θα καλύπτεται από το Δημόσιο.

Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο θέμα και σημαντικό ζήτημα. Στις ελληνικές φυλακές σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης το 65% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί, αριθμώντας την 1η Ιανουαρίου του 2013, 7.875 άτομα μη ελληνικής καταγωγής. Τη μερίδα του λέοντος, ωστόσο, στις ελληνικές φυλακές έχουν οι αλβανοί, που ανέρχονται στους 2.224! Δηλαδή  ένας στους έξι κατάδικους είναι αλβανός!

Οι αριθμοί αυτοί είναι ασύλληπτοι, ειδικά αν αναλογισθούμε την δυσαναλογία τους με την συνολική παρουσία των αλλοδαπών στην χώρα μας. Οπότε σύντομα θα κυκλοφορεί στην ελληνική κοινωνία ένα μεγάλο μέρος αλλοδαπών κακοποιών που είναι επιρρεπείς στην ανομία, στην παραβατικότητα και στην εγκληματικότητα υψηλού κινδύνου.

Μάλιστα με καθαρά φωτογραφική διάταξη του νέου νομοσχέδιου υπόδικοι ή κατάδικοι για οικονομικά εγκλήματα θα μπορούν να επιστρέφουν πίσω τα καταχρασθέντα σε βάρος του Δημοσίου με όρο την αποφυλάκισή τους. Κλέφτες δημοσίου χρήματος και αλλοδαποί εγκληματίες θα ξεκουράζονται για λίγους μήνες στη φυλακή και μετά θα είναι πάλι ελεύθεροι να απολαύσουν τα όσα έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια και να εγκληματήσουν ξανά εις βάρος του Ελληνικού λαού έως ότου συλληφθούν ξανά.