Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Βόρεια Ελλάδα: Γεωργιανοί ρήμαξαν 18 διαμερίσματα - Είχαν βουτήξει και αρχαία!

Σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών, που είχε ειδικευτεί να παραβιάζει θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας και ρήμαξε 18 διαμερίσματα στη Βόρεια Ελλάδα, από τα οποία τα μέλη της σήκωσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά και τιμαλφή, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

 

Συνελήφθησαν οκτώ Γεωργιανοί κι ένας ομογενής, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., από τον περασμένο Ιανουάριο, η σπείρα ''έγδυσε'' τουλάχιστον 18 διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τα Γιαννιτσά και την Κατερίνη, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλα οκτώ.


Οι θωρακισμένες πόρτες δεν σταματούσαν τους δράστες
Σε έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέρα από τα κλοπιμαία, ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να παραβιάσουν τις κλειδαριές ασφαλείας των θωρακισμένων θυρών.

Εξάλλου, στην κατοχή ενός 39χρονου, μέλους της σπείρας, βρέθηκε πλήθος αρχαίων αντικειμένων διαφόρων ιστορικών περιόδων, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Κατά τις ίδιες έρευνες συνελήφθησαν δύο ακόμη γυναίκες για διάφορα αδικήματα που δεν συνδέονται όμως με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.