Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Γίναμε... Καμπούλ απο την αυξανόμενη εγκληματικότητα των αλλοδαπών

Μεταφορά εγκληματικότητας από την Αθήνα στη Βοιωτία διαπιστώνει η ΕΛΑΣ

 

Προσπάθεια μεταφοράς εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως κλοπές και διαρρήξεις, εκτός Αθηνών επισήμανε στη Βουλή ο Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας ενώ η ΕΛΑΣ διαπιστώνει μεταφορά παραβατικής και εγκληματικής δραστηριότητας στους νομούς που γειτνιάζουν με την Αθήνα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης επισήμανε ότι τα περιστατικά εγκληματικότητας στη Βοιωτία έχουν πολλαπλασιαστεί και απέδωσε την επιδείνωση της κατάστασης στο γεγονός ότι «δεν βρίσκουν πλέον εργασία οι λαθρομετανάστες στις βιομηχανίες της περιοχής».

Είναι χαρακτηριστική η φράση ότι «η περιοχή έχει γίνει... Καμπούλ με καθημερινές τις ληστείες και την ανταλλαγή πυροβολισμών» που χρησιμοποίησε ο βουλευτής περιγράφοντας την κατάσταση
και ζητώντας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αυξήσει την αστυνομική δύναμη στην περιοχή, καθώς υπάρχουν σήμερα κενά που φτάνουν το 40%.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για ορθολογικότερη κατανομή της αστυνομικής δύναμης, με κριτήρια και με συνυπολογισμό όλων των παραμέτρων επικαλούμενος και άλλες περιπτώσεις που υπάρχουν κενά, όπως στην Κόρινθο που τα κενά φτάνουν στο 18,5%, στην Άρτα το 19,5%, το 16% στη Φθιώτιδα, στη Φωκίδα τα κενά είναι 19,4% και στην Ευρυτανία φτάνουν το 26,6%.