Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ανθρωποκυνηγητό αλβανών ληστών στη Φθιώτιδα



ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΛΗΣΤΗΣ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΑΛΛΟΣ

Δύο Αλβανοί ληστές 29 και 28 χρονών αντίστοιχα μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία στο Μώλο-Φθιώτιδας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 850 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού που κάλεσαν την αστυνομία.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το όχημα μάρκας ALFA ROMEO, των ληστών με το οποίο προσπαθούσαν να διαφύγουν οι δράστες και να καταδιωχθεί αυτό από περιπολικό του Α’ Τμ.Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.

Οι δράστες ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα κινούμενοι προς Λαμία και επιχείρησαν να εισέλθουν από τον ανισόπεδο κόμβο των Θερμοπυλών προς το χωριό Θερμοπύλες, λόγω όμως της υπερβολικής ταχύτητας, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στις μεταλλικές προστατευτικές μπάρες διαχωρισμού της εισόδου του κόμβου με τον Π.Α.Θ.Ε., με αποτέλεσμα το όχημα να εκσφενδονιστεί σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο πρόσκρουσης, να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος και πολύ σοβαρά ο συνοδηγός.

Μετά το ατύχημα ο συνοδηγός βγήκε από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο και παρά την βαρύτητα των τραυμάτων του, διέσχισε κάθετα το ένα ρεύμα του Π.Α.Θ.Ε. και κρύφτηκε στη διαχωριστική νησίδα, όπου και βρέθηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών που προσέτρεξαν στο σημείο.

Στους δράστες βρέθηκε στα ρούχα του οδηγού, το χρηματικό ποσό που είχε κλαπεί από την οικία στο Μώλο-Φθιώτιδας. Από έρευνα που έγινε στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι μάρκας CZ ZASTAVA 9 mm και μία (1) γεμιστήρα με δεκατρείς (13) σφαίρες.

Ο βαριά τραυματισθείς μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Ερευνάται η συμμετοχή των ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες πράξεις στη περιοχή και αλλού.