Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τι έχει βρει η έρευνα της αστυνομίας μέχρι στιγμής απο την έρευνα για τους αλβανούς δολοφόνους στο Βύρωνα


ΟΠΛΑ, ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Από την έρευνα που διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με αφορμή τη χθεσινή σύλληψη στο Βύρωνα δύο επικίνδυνων αλβανών κακοποιών, προέκυψαν τα ακόλουθα:
















-






















Στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA CZ 99.

- Στην κατοχή του άλλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο χειροβομβίδες,
ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA CZ 99 και
ένα πιστόλι μάρκας USP , το οποίο αφαιρέθηκε από Αστυνομικούς στο Μαρούσι την 15/02/2010.
- Στο κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV με γεμιστήρες πλήρεις με (30) φυσίγγια έκαστος και φυσίγγιο στη θαλάμη.

- Επίσης σε απόσταση 500 μέτρων περίπου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο (μάρκας PEUGEOT ) το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους μετά τον αφοπλισμό των αστυνομικών στο Μαρούσι.

- Σε έρευνα που επακολούθησε στο κρησφύγετο των δύο κακοποιών, στην οδό Φλέμινγκ 86 – Βύρωνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(4) πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV με γεμιστήρες πλήρεις με (30) φυσίγγια έκαστος και φυσίγγιο στη θαλάμη,
πέντε επιπλέον γεμιστήρες πλήρεις με (30) φυσίγγια έκαστος,
(1) δίκαννο κυνηγετικό όπλο με κομμένη κάννη γεμάτο με δύο φυσίγγια,
(10) κιλά περίπου εκρηκτική ύλη ΤΝΤ με (22) ηλεκτρικούς πυροκροτητές και (5) κοινούς πυροκροτητές,
(8) μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι,
μεταλλικοί συνδετήρες καλωδίων,
(25) χειροβομβίδες διαφόρων τύπων,
(345) φυσίγγια όπλου KALASHNIKOV ,
φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
(2) πομποδέκτες ενδοεπικοινωνίας,
(5) κουκούλες full - face ,
(3) βαριοπούλες,

διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (σκύλες, πριόνια, σιδηροτροχοί κ.λ.π.),
κλειδιά αυτοκινήτων καθώς και άλλα αντικείμενα των οποίων ερευνάται η προέλευση.

- Οι δύο αδίστακτοι κακοποιοί ήταν κρατούμενοι στις φυλακές Λάρισας και στις φυλακές Γρεβενών αντίστοιχα για ληστείες.

- Ο πρώτος εξ’ αυτών ήταν δραπέτης φυλακών Λάρισας από 27-11-2009, (παραβιάζοντας 8 ήμερη άδεια), όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης (26) ετών και (10) μηνών για ληστείες.

- Ο δεύτερος εξ αυτών ήταν δραπέτης από τ o Αστυνομικό Τμήμα Θηβών, από την 23-11-2009, όπου είχε μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών προκειμένου να εμφανισθεί ενώπιον του Ανακριτή Θηβών, χρησιμοποιώντας όπλο που είχε αποκρύψει συνεργός του, στις τουαλέτες του Τμήματος, με το οποίο αφού απείλησε τους Αστυνομικούς διέφυγε. Ο προαναφερόμενος είχε συλληφθεί την 21-11-2007 στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος του είχε σχηματισθεί δικογραφία για (37) συνολικά ληστείες σε βάρος υποκαταστημάτων Τραπεζών και ΕΛ.ΤΑ. εκ των οποίων οι (14) στην περιοχή της Αττικής.

Από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα - προανάκριση προέκυψε η συμμετοχή τους στις ακόλουθες ληστείες:

Την 07-01-2010, στο λογιστήριο του εργοστασίου επεξεργασίας πορτοκαλιών με την επωνυμία « GEFRA », το οποίο βρίσκεται στο 6ο χλμ Επαρχιακής Οδού Ναυπλίου – Άργους, όπου πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δύο υπαλλήλους και στη συνέχεια διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε μοτοσικλέτα, η οποία ανευρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε κοντινή απόσταση.

Την 27-01-2010, στο επί της οδού Πατρών 83 στην Κόρινθο κατάστημα της EUROBANK όπου με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Ακολούθως, εξήλθαν του καταστήματος και προσπάθησαν να διαφύγουν με ΙΧΕ αυτοκίνητο κινούμενοι επί της Περιφερειακής Οδού Κορίνθου – Πατρών. Αστυνομικοί του Α.Τ. Κορίνθου ακολούθησαν το αυτοκίνητο και κατά την καταδίωξη που ακολούθησε, οι δράστες πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές σε ένα από τα περιπολικά οχήματα. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, πλην όμως οι κατηγορούμενοι κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Την 22-01-2010 στο υποκατάστημα της «ΕΘΝΙΚΗΣ» τράπεζας, που βρίσκεται επί της οδού Στρ. Ν. Ρόκκα 65 στη Μάνδρα, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν στον αέρα με πολεμικό τυφέκιο πέντε ή έξι φορές για εκφοβισμό.

Την 12-02-2010, έθραυσαν με βαριοπούλα υαλοπίνακα του υποκαταστήματος της τράπεζας « EUROBANK », που βρίσκεται επί της Λ. Θηβών αρ.464 στο Ίλιον, εισήλθαν εντός, και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και από μία πελάτισσα.

Την 17-12-2009, στην φαρμακευτική εταιρεία με την επωνυμία « ALAPIS MEDICAL & DIAGNOSTICS Α.Ε», που βρίσκεται επί της οδού Ζαλόγγου 9 στον Άλιμο, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Επίσης έχουν διαπράξει εννέα (9) ακόμη ληστείες σε βάρος Τραπεζών, μία (1) σε ΕΛ.ΤΑ., τρεις (3) ληστείες σε βάρος εταιρειών, καθώς και σωρεία κλοπών, αποκομίζοντας συνολικά ποσό που υπερβαίνει τις 220.000 €.

Η έρευνα συνεχίζεται.


ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΦΕΡΤΕ ΚΙΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.