Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Αλλοδαποί "επαγγελματίες" δολοφόνοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς



Συναγερμός στην ΕΛΑΣ από το επεισόδιο στο Μαρούσι



Οι αστυνομικοί του ΑΤ Αμαρουσίου μετέβησαν στη Λεωφόρο Κηφισίας 32 προκειμένου να ελέγξουν δύο υπόπτους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί παραπλανητικό τηλεφώνημα στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Όταν έφθασαν στο σημείο, είδαν δύο άνδρες και επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν. Άγνωστο πώς, ο ένας δράστης τους ακινητοποίησε τοποθετώντας το όπλο του στον κρόταφο του ενός αστυνομικού και τους ζήτησε να του παραδώσουν τα υπηρεσιακά τους περίστροφα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Η αντίδραση των αστυνομικών του ΑΤ Αμαρουσίου, οι οποίοι βέβαια ανέλαβαν καθήκοντα πρόσφατα, ήταν κάθε άλλο παρά η ενδεδειγμένη.

Όπως ανέφεραν κατόπιν στους συναδέλφους τους, οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Στη συνέχεια, οι άγνωστοι διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο, μάρκας Peugeot και χρώματος ασημί, κατευθυνόμενοι προς το κέντρο της Αθήνας.

Λίγο παρακάτω, στο ύψος της Λεωφόρου Κηφισίας 178, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα παρόμοιο όχημα. Επιχείρησαν να το σταματήσουν για έλεγχο, ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα και ένας εκ των επιβαινόντων πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο: Πρόκειται για τρομοκράτες, οι οποίοι έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς, ή για κακοποιούς του κοινού Ποινικού Δικαίου, που τυχαία βρέθηκαν τετ α τετ με τους αστυνομικούς και κατάφεραν να τους αφοπλίσουν.