Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

"34 χρόνια στο αλλοδαπό λαθρομετανάστη βιαστή 72χρονης."


Εκτός αν του δώσουν και αυτουνού καμία άδεια και την κοπανήσει...



"34 χρόνια στο αλλοδαπό λαθρομετανάστη βιαστή 72χρονης ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 72ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΡΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ποινή 34 χρόνων στον Ιρακινό βιαστή της 72χρονης
Ένοχοι και οι δυο συνεργοί του
Ποινές και για τον εμπρησμό στην Καλλιθέα-Αθώος ο Ρεθυμνιώτης για την υπόθεση


Ομόφωνα ένοχοι κηρύχτηκαν χθες το απόγευμα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων και οι τρείς κατηγορούμενοι αλλοδαποί που σύμφωνα με το κατηγορητήριο βίασαν και λήστεψαν την 72χρονη γυναίκα από το Βυζάρι Αμαρίου πριν ένα χρόνο, διέπραξαν ζωοκλοπές στην ίδια περιοχή αλλά και πυρπόλησαν ένα κατάστημα στην Καλλιθέα Ρεθύμνου.

Ύστερα από ακροαματική διαδικασία τεσσάρων ημερών, το Δικαστήριο «μοίρασε» στους τρείς αυστηρές ποινές χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό σε κανέναν τους για καμία από τις πράξεις τους. Οι δυο απ' τους κατηγορούμενους, απαλλάχτηκαν μόνο από την κατηγορία της πρόκλησης έκρηξης καθώς η πράξη του εμπρησμού «συμπαρέσυρε» το συγκεκριμένο αδίκημα. 3-poini.jpg

Το δικαστήριο, απάλλαξε από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για την πράξη του εμπρησμού τον 60χρονο Ρεθυμνιώτη που καθόταν στο εδώλιο αφού σύμφωνα με την απόφαση δεν υπήρχαν εις βάρος του αποδεικτικά στοιχεία.

Καταδικαστική ήταν η εισαγγελική πρόταση για τους τρείς κατηγορούμενους, για όλες τις κατηγορίες όπως αυτές αναφέρονται στο βούλευμα ενώ αθωωτική ήταν η πρόταση για τον Ρεθυμνιώτη. Δικαστές και ένορκοι ταυτίστηκαν με την πρόταση και οι ποινές για τους ενόχους επιμερίστηκαν ως εξής:

* Στον 27χρονο Ιρακινό, που είναι ο άνθρωπος ο οποίος βίασε και χτύπησε την ηλικιωμένη γυναίκα αλλά και με τους δυο άλλους συνεργούς του την λήστεψαν: Ποινή 18 ετών για τον βιασμό, 15 ετών για τη ληστεία, 8 ετών για την πράξη της ζωοκλοπής και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, 9 ετών για τον εμπρησμό και 6 μηνών για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών στην ηλικιωμένη. Αθώος κρίθηκε σε σχέση με την κατηγορία για την έκρηξη. Το σύνολο της ποινής του παραπάνω, είναι τελικά 34 έτη κάθειρξη από τα οποία τα 25 εκτιτέα.

*Στον 37χρονο Τυνήσιο: Ποινή 15 ετών για την ληστεία και 5 ετών για την πράξη της ζωοκλοπής. Ο συγκεκριμένος δεν συμμετείχε στον εμπρησμό. Σύνολο ποινής για τον κατηγορούμενο, κάθειρξη 17 ετών.

* Στον 38χρονο Σύριο: Ποινή 5 ετών για ληστεία ως απλός συνεργός, 8 ετών για ζωοκλοπή και 9 ετών για τον εμπρησμό. Αθώος κρίθηκε και αυτός για την κατηγορία της έκρηξης. Σύνολο ποινής για τον 38χρονο, κάθειρξη 16 ετών.

Να σημειωθεί ότι σε σχέση με την πράξη του εμπρησμού, τα 9 χρόνια ποινής στους δυο κατηγορούμενους επιβλήθηκαν κατά πλειοψηφία των ενόρκων καθώς η άποψη των δικαστών ήταν είναι ποινή 12 ετών.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση των κατηγορουμένων που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να παραμένουν στις φυλακές όπου και μέχρι σήμερα εκρατούντο. Επίσης, η απόφαση περιλαμβάνει την απέλαση και των τριών δραστών αμέσως μετά την έκτιση των ποινών τους.

Ο 60χρονος Ρεθυμνιώτης, τον οποίο είχε κατονομάσει στην προανάκριση ο 38χρονος Σύριος ως τον άνθρωπο που τον πλήρωσε προκειμένου να βρει συνεργούς και να κάψει το κατάστημα-μπαρ στην Καλλιθέα, όμως στην ανακρίτρια είχε ανακαλέσει την κατάθεση του, κρίθηκε ομόφωνα αθώος. «Σύμφωνα με το δικαστήριο, η μαρτυρία συγκατηγορουμένου για την ίδια υπόθεση δεν μπορεί να οδηγήσει μόνη της σε ενοχή και δεν αποδείχτηκε κανένα άλλο στοιχείο ενοχής για τον κατηγορούμενο στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας», μας δήλωσε ο συνήγορος του 60χρονου Αντώνης Βουλγαράκης.

Ικανοποιημένη δηλώνει η οικογένεια της ηλικιωμένης

Ηθικά ικανοποιημένη από την δικαστική απόφαση και την αυστηρή τιμωρία των δραστών, δήλωσε η οικογένεια της 72χρονης ηλικιωμένης που έζησε έναν εφιάλτη το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2009 και ακόμα μέχρι σήμερα δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ.

«Ασφαλώς και υπάρχει ηθική ικανοποίηση από την πλευρά γενικά της οικογένειας μου, και όχι μόνο από μένα, από την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο. Έπρεπε οι δράστες να τιμωρηθούν παραδειγματικά», τόνισε ο γιός της παθούσας. Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δικηγόρο Ηρακλείου Κώστα Σταματάκη που ανέλαβε την υπόθεση για την οικογένεια και μάλιστα αφιλοκερδώς, ύστερα από δική του επιθυμία, όπως μας είπε. Ο γιός της παθούσας όμως, απευθύνει και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου τα οποία, αν και τους ζητήθηκε από τους κατηγορούμενους, αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση τους.