Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Χάος στην Χίο: Συγκρούσεις λαθρομεταναστών, απόπειρες διαρρήξεων καταστημάτων και συλλήψεις αλλοδαπών


Χάος στην Χίο: Συγκρούσεις ορδών λαθρομεταναστών, απόπειρες διαρρήξεων καταστημάτων και συλλήψεις «προσφυγόπουλων»Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ ορδών λαθρομεταναστών έλαβαν χώρα στη Χίο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα περίπου 70 άτομα ξεκίνησαν να συμπλέκονται στη ευρύτερη περιοχή της Ευαγγελίστριας, ενώ αποπειράθηκαν κάποιοι εξ αυτών να διαρρήξουν ένα Μίνι Μάρκετ.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας με τους λαθρομετανάστες να τρέχουν στα στενά για να διαφύγουν τη σύλληψη, ενώ όταν συναντιόντουσαν μεταξύ τους οι αντίπαλες ομάδες άρχιζαν οι συμπλοκές και πάλι.

Στην αστυνομία προσήχθησαν περί των 15 ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν και θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα. Τα επεισόδια μεταξύ των λαθρομεταναστών δεν σταματούν και έχουν κάνει αφόρητη την κατάσταση στην άλλοτε φιλήσυχη Χίο.

Ανήλικα «προσφυγόπουλα» οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων
Τελικά συνελήφθησαν τρεις 17χρονοι αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της αντίστασης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε δημοτική οδό στη Χίο, τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς, οι οποίοι, προηγουμένως, είχαν εμπλακεί σε επεισόδιο με έτερους αλλοδαπούς.
Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, οι τρεις προαναφερόμενοι αλλοδαποί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, ενώ ακολούθως προέβαλαν αντίσταση, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!
Με πληροφορίες από το chiospress.gr