Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Σύλληψη των Αλβανών ληστών που είχαν ξυλοκοπήσει και ληστέψει ηλίκιωμένους

«Δίδυμο» Αλβανών κακοποιών ήταν οι δράστες της βίαιης ληστείας σε βάρος ενός ζευγαριού ηλικιωμένων που είχαν δέσει και βασανίσει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων μέσα στο σπίτι τους στο Κιλκίς για να τους ληστέψουν, τα ξημερώματα της 23ης Σεπτεμβρίου του 2015. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς έστειλε μέρος των κλοπιμαίων σε συγγενή του!


Από τους δυο δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους όταν διέρρηξαν τη μονοκατοικία, ταυτοποιήθηκε ένας 40χρονος Αλβανός ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση του συνεργού του και τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες ληστείες συνεχίζονται. Οι κακοποιοί είχαν πιάσει στον ύπνο τον 80χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού και την 76χρονη σύζυγό του, τους είχαν χτυπήσει με γροθιές και με ένα μεταλλικό αντικείμενο και τους είχαν δέσει για να αρπάξουν μετρητά ύψους 500 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 500 ευρώ και ένα κινητό.


Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, αποκαλύφθηκε ότι ένα μήνα μετά τη ληστεία ο 40χρονος έδωσε το κλεμμένο κινητό στον 31χρονο αδελφό του που θα πήγαινε στην πατρίδα τους για να το παραδώσει σε άλλο συγγενικό του πρόσωπο! Σε βάρος του 40χρονου και του συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, οπλοχρησία και απλή σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος και σε βάρος του 31χρονου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.