Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Επίσημα έγγραφα του ΥΠ.ΕΞ. δείχνουν το μέγεθος της λαθρομετανάστευσης: Οι 12 στους 13 που εισέρχονται παράνομα εγκλωβίζονται στην Ελλάδα!


Επίσημα έγγραφα του ΥΠ.ΕΞ. δείχνουν το μέγεθος της λαθρομετανάστευσης: Οι 12 στους 13 που εισέρχονται παράνομα εγκλωβίζονται στην Ελλάδα!Με τον πλέον επίσημο τρόπο αποδεικνύεται η δεινή θέση της Ελλάδας, με την έξαρση της λαθρομετανάστευσης κάτω από τον μανδύα του «προσφυγικού». Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με αυτό, η αποχώρηση από την Ελλάδα είτε προσφύγων είτε λαθρομεταναστών γίνεται με το σταγονόμετρο, καθώς κατά μέσο όρο από τους 13 που καταγράφονται ότι μπαίνουν στη χώρα μόλις ο ένας φεύγει είτε προς την Ευρώπη είτε προς τη χώρα προέλευσης, ενώ οι υπόλοιποι 12 έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ακόμα και σήμερα περίπου 2.000 άνθρωποι εξακολουθούν να περνούν τα θαλάσσια σύνορά μας με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο.

Πολύ χειρότερα, όλα φανερώνουν ότι οι εταίροι δεν δείχνουν καμία διάθεση αλληλεγγύης, σε βαθμό που η Αθήνα να παραδέχεται πλέον ανοικτά ότι η εφαρμογή της απόφασης για τη μετεγκατάσταση προσφύγων σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης υστερεί, καθώς τα κράτη-μέλη διατυπώνουν αδιανόητα αιτήματα, όπως για παράδειγμα ο αποκλεισμός συγκεκριμένων υπηκοοτήτων ή ακόμα και η συνέντευξη των προς εγκατάσταση προσφύγων. Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από τον εγκλωβισμό στην Χώρα ακόμα και όσων δικαιούνται άσυλο.

Με κάθε επισημότητα, δηλαδή, η Χώρα μας μετατρέπεται σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών, καθώς όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται την Ελλάδα ως το βολικό θύμα, το οποίο θα δεχθεί σε μόνιμη βάση και με προοπτική μόνιμης και νόμιμης εγκατάστασης όλο το κύμα του λεγόμενου «προσφυγικού», με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την Εθνική Κυριαρχία, την κοινωνική συνοχή και την δημόσια ασφάλεια της Πατρίδας και του Λαού.