Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρουμάνος βαρυποινίτης αποπειράθηκε να δολοφονήσει σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Τρικάλων


 
Την επανάληψη της ιστορίας με τον αλβανό δολοφόνο που έσφαξε τον σωφρονιστικό υπάλληλο, Γιώργο Τσιρώνη, κοντέψαμε να έχουμε στις φυλακές Τρικάλων.

Η είδηση αυτή αναδεικνύει τα σοβαρότατα προβλήματα που βιώνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και καταδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει να κωφεύει.

Όπως αναμεταδίδουν τα μέσα, ο σωφρονιστικός υπάλληλος σώθηκε εκ θαύματος, από την παρέμβαση άλλων κρατουμένων.

Μεταφέρουμε το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύεται στα διαδικτυακά μέσα: 
Επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι - Τον δεσμοφύλακα έσωσαν συνάδελφοί του - Ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία

Δεύτερο περιστατικό δολοφονικής επίθεσης κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αλλοδαπός κρατούμενος, ρουμανικής καταγωγής επιτέθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο και αποπειράθηκε να τον σκοτώσει.

Τον υπάλληλο των φυλακών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έσωσαν, τελικά, οι συνάδελφοί του που κατάφεραν να αποσπάσουν το αυτοσχέδιο μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε ο Ρουμάνος. Ο κρατούμενος εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία.

Είχε προηγηθεί στις 25 Μαρτίου η δολοφονία του αρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου από τον Αλβανό φονιά, Ίλι Καρέλι.