Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Αλβανική σπείρα έκρυβε ναρκωτικά σε καφέ και οδοντόκρεμες

Έκρυβαν ναρκωτικά σε καφέ και οδοντόκρεμες Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί, που φέρονται να είναι μέλη σπείρας η οποία διακινούσε και διέθετε στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Παράλληλα, κατασχέθηκαν 891 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας έστελναν τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης με φορτηγά. Μάλιστα συσκεύαζαν τις ποσότητες της ακατέργαστης κάνναβης σε αεροστεγείς συσκευασίες, τοποθετώντας μέσα σε αυτές ουσίες όπως καφέ και οδοντόπαστα που δυσχεραίνουν την ανίχνευσή τους από αστυνομικούς σκύλους, σε περίπτωση ελέγχου. Στη συνέχεια έκρυβαν τις συσκευασίες μέσα σε έπιπλα προκειμένου να μεταφερθούν στο εξωτερικό, ως οικοσκευή.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών». Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων μελών της σπείρας.