Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Αλλοδαπός διαρρήκτης κατήγγειλε στην αστυνομία την εξαφάνιση κλοπιμαίων απο ληστείες που είχε διαπράξει...!

Εκτός απο παράνομοι είναι και ΗΛΙΘΙΟΙ
Αλλοδαπός διαρρήκτης έπεσε στα χέρια των αστυνομικών μετά από καταγγελία του στην Άμεση Δράση ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει την κατοικία του. Όμως, το διαμέρισμα αποτελούσε αποθηκευτικό χώρο κλοπιμαίων, τα οποία είχαν κάνει «φτερά», γιατί είχαν κατασχεθεί ήδη από την αστυνομία.Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν νεαρό από την Αλγερία, ο οποίος μαζί με έναν Ιρακινό, μια Πολωνή και έναν ελληνοαιγύπτιο αποτελούσαν τα μέλη σπείρας διαρρηκτών που τους τελευταίους πέντε μήνες είχαν «χτυπήσει» τουλάχιστον 70 αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές στα Μεσόγεια και στην νοτιοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις αρχές του 2010 μέχρι τώρα, οι δράστες διέρρηξαν: 20 αυτοκίνητα στην περιοχή του Μαρκόπουλου, 12 στην Ανάβυσσο, 12 στα Καλύβια, 8 στη Βουλιαγμένη, 7 στη Βάρη, 3 στην Κερατέα, 3 στο Λαύριο και 3 στη Βούλα.

Από τα οχήματα άρπαζαν διάφορα αντικείμενα, όπως φορητούς υπολογιστές, ρολόγια και ρούχα, και στη συνέχεια τα αποθήκευαν στο διαμέρισμα του Αλγερινού στους Αμπελόκηπους.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους έθεσαν υπό παρακολούθηση. Τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν τη στιγμή που παραβίαζαν αυτοκίνητο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Γνωρίζοντας τη χρήση του διαμερίσματος στους Αμπελόκηπους ως αποθηκευτικού χώρου των κλοπιμαίων, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή κλειδαρά το άνοιξαν και κατάσχεσαν τα κλοπιμαία.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Αλγερινός επέστρεψε στο διαμέρισμα και όταν αντίκρισε την πόρτα ανοικτή και τα κλοπιμαία να λείπουν επικοινώνησε με την Άμεση Δράση καταγγέλλοντας... διάρρηξη. Αμέσως, οι αστυνομικοί έσπευσαν, αλλά όχι προς όφελός του.

Ο Αλγερινός δεν συνελήφθη, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Ωστόσο, εις βάρος του, καθώς και των άλλων τριών συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι τέσσερις άλλοι Αλγερινοί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από 10 ημέρες στο Χαϊδάρι, για διαρρήξεις αυτοκινήτων, ανήκουν στην ίδια σπείρα.