Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Δολοφόνος του αστυνομικού στην Κυψέλη ο Ρώσσος ληστής του Ευόσμου



Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε χθες το βράδυ επίδοξος αλλοδαπός ληστής στον Εύοσμο σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, κατά την οποία έριξε ακόμα και χειροβομβίδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο αστυνομικοί...


Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ο νεκρός ληστής ήταν σύμφωνα με όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αυτός που είχε σκοτώσει πριν από περίπου ένα χρόνο τον αστυνομικό της ομάδας Δ, Σπύρο Θεοδώρου, στην Κυψέλη.

Πρόκειται για τον 34χρονο Ουκρανό, ο οποιος τον περασμενο Φεβρουάριο ειχε καταφέρει να διαφύγει από τους αστυνομικούς οι οποίοι ειχαν οργανώσει επιχείρηση για τη σύλληψή του στην περιοχή της Σαλαμίνας.


Στις 13 Φεβρουαριου αντιθετα, στα χερια της ΕΛ.ΑΣ ειχε πέσει ο 30χρονος αδελφός του , ο οποίος ήταν παρον σε ρόλο συνεργού στη συμπλοκή της Κυψελης.


Τότε, υπενθυμίζεται οτι δύο ειδικοί φρουροί της νεοσύστατης εκείνη την περίοδο ομάδας Δέλτα είχαν επιχειρήσει να ελέγξουν στη συμβολή των οδών Σκόκου και Σκιάθου τους δύο υποπτους.

Μοιραίος αποδείχθηκε τη στιγμή εκείνη ο ρόλος 50χρονης περιοίκου. Παρενέβη στον έλεγχο βρίζοντας και φωνάζοντας στους αστυνομικούς ότι ο ύποπτος είναι γνωστός της, ζητώντας να τον αφήσουν ήσυχο.

Η γυναίκα απέσπασε την προσοχή των αστυνομικών με αποτέλεσμα ένα δεύτερο άτομο, την παρουσία του οποίου δεν είχαν αντιληφθεί οι αστυνομικοί, να πυροβολήσει από πίσω στο κεφάλι και σχεδόν εξ επαφής τον 30χρονο Σπύρο Θεοδώρου.

Ο ένας εκ των δυο 34χρονος Ουκρανός ειχε ανοίξει πυρ τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι τον έναν ειδικό φρουρό και ελαφρύτερα τον δεύτερο.


Ο Σπύρος Θεοδώρου απεβίωσε λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 5 Ιουνιου. Χθες το βράδυ, οι τίτλοι τέλους της ιστορίας έπεσαν στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με τον θανάσιμο τραυματισμό του δράστη από πυρά αστυνομικών στη διάρκεια ληστείας.



Όλα αρχισαν χθες το βράδυ στις 21:55, όταν το Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για ύποπτες κινήσεις ατόμων, σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Ευόσμου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προέβησαν σε αποκλεισμό του χώρου, εγκλωβίζοντας τον έναν δράστη, κατά τη στιγμή της εξόδου του.

Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών για παράδοση, ο ληστής επιχείρησε να διαφύγει πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι και ανταπέδωσαν τα πυρά, τραυματίζοντάς τον. Ωστόσο, παρά τον τραυματισμό του, ο ληστής έριξε και χειροβομβίδα κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις από τα θραύσματα.

Ο δράστης εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο, ενώ οι τραυματισθέντες αστυνομικοί διεκομίσθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και παραμένουν για νοσηλεία.

Από το σημείο της συμπλοκής περισυνελέγησαν 3 πιστόλια, 2 χειροβομβίδες και 1 καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένα από τα όπλα που είχε στη κατοχή του χθες ο ληστής ήταν το CZ που είχαν κλέψει ο ίδιος και ο αδελφός του από τον 34χρονο Γιώργο Αναγνωστόπουλο, τον αστυφύλακα που ήταν μαζί με τον Σπύρο Θεοδώρου τα μεσάνυχτα της 3ης Απριλίου 2009 στην Κυψέλη. Επίσης, στο αυτοκίνητο του δράστη και της συνεργάτιδός του βρέθηκε και το makarov με το οποίο δολοφόνησε εν ψυχρώ τον άτυχο αστυνομικό της νεοσύστατης τότε ομάδας Δέλτα.

Στον ίδιο χώρο, συνελήφθη και μία αλλοδαπή συνεργός του δράστη.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε τι είχε γίνει πριν 10 μήνες σχεδόν όταν οι στυγνοί αλλοδαποί φονιάδες σκότωσαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό:

Κατέληξε ο αστυνομικός που πυροβόλησαν στην Κυψέλη


Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού