Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

«Στη φάκα» και οι έξι ληστές των ΕΛΤΑ. 3 έλληνες και 3 αλβανοί οι δράστες

Οι έξι δράστες που σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας χθες τη ληστεία στα ΕΛΤΑ, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανούς, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

Στις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης, μια μηχανή και ένα ασημί αυτοκίνητο σταμάτησαν έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Οι δύο οδηγοί παρέμειναν στις θέσεις τους, ενώ οι τέσσερεις επιβάτες κινήθηκαν προς το κατάστημα.

Ο ένας έμεινε στην πόρτα, ώστε να εμποδίσει οποιονδήποτε να μπει στα ΕΛΤΑ, τη στιγμή που οι τρεις συνεργοί του φόρεσαν κουκούλες και γάντια και εισέβαλαν με την απειλή καλάσνικοφ, καραμπίνας και αυτόματου όπλου στο υποκατάστημα. Ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες και ζήτησαν τις εισπράξεις από το ταμείο.

Έχοντας στην «τσέπη» 2700 ευρώ -αφού τα υπόλοιπα χρήματα ήταν στο χρηματοκιβώτιο, το οποίο διέθετε σύστημα χρονοκαθυστέρησης- βγήκαν από τα ΕΛΤΑ, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και διέφυγαν.
Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Έχοντας, άλλωστε, στη διάθεσή της την περιγραφή του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, που είχε διαβιβαστεί προς όλα τα περιπολικά, η αναζήτηση των δραστών ήταν πιο εύκολη.

Αστυνομικός της Ασφάλειας Λειβαδιάς, εντόπισε τυχαία τη μηχανή και το αυτοκίνητο στα οποία επέβαιναν οι δράστες της ληστείας. Οι κινήσεις τους του φάνηκαν ύποπτες και ενημέρωσε τους συναδέλφους του. Τότε, έμαθε για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ. Περιπολικά που αναζητούσαν τους δράστες τούς εντόπισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν. Ενώ η καταδίωξη συνεχιζόταν, ο οδηγός της μηχανής, πιθανόν από αδέξιο χειρισμό, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου, με αποτέλεσμα να πέσει και να συλληφθεί.

Ύστερα από αναζητήσεις, συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι δράστες της ληστείας, έξω από τη Θήβα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και το ασημί αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες από την Αλίαρτο, δύο ακόμη επιβατικά ΙΧΕ που χρησιμοποιούσαν και μία μοτοσικλέτα, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία και όπλα, τα οποία έχουν αποσταλεί, για να εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως έχει προκύψει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες της ληστείας των ΕΛΤΑ είχαν συμμετοχή σε τουλάχιστον έξι ακόμη ληστείες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και της Κορινθίας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε ληστείες που έχουν διαπραχθεί με τον ίδιο τρόπο στην Αττική.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας, ο γενικός αστυνομικός Περιφέρειας Στερεάς, ταξίαρχος Παναγιώτης Νάνης, θα προβεί σε ανακοινώσεις, ενώ τις έρευνες συνεχίζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς.