Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

Ένοπλη συμπλοκή ληστών και Αστυνομικών - Νεκρός ο ένας Αλβανός ληστής
Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ ληστών και ομάδας της Ασφάλειας Αττικής

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας ο απολογισμός της ανταλλαγής πυροβολισμών.

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας, για τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας προκειμένου να συλληφθεί, είναι ο απολογισμός ένοπλης συμπλοκής μεταξύ δύο ληστών και ομάδας της Ασφάλειας Αττικής, που έγινε στις 06.50 το πρωί, στη διασταύρωση Ελλήνων Ηρώων και Βεΐκου στο Νέο Φάληρο.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούσαν τις υποθέσεις ληστειών σε σούπερ μάρκετ τον τελευταίο καιρό στην Αττική, εντόπισαν στο παραπάνω σημείο μια κλεμμένη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διαφυγή τους και την παρακολουθούσαν από μέρες με την ελπίδα να πέσουν πάνω τους.

Πράγματι σήμερα το πρωί δύο άτομα πήγαν να πάρουν τη μοτοσικλέτα και τότε οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να παραδοθούν. Οι δράστες όμως, όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια, άρχισαν να πυροβολούν με δύο πιστόλια ο καθένας και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί σοβαρά και να πεθάνει λίγο αργότερα στο Τζάννειο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, ενώ ο δεύτερος τραυματισμένος κατάφερε να διαφύγει. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και πιστεύουν ότι έχει ταμπουρωθεί σε ένα από τα ακατοίκητα σπίτια πίσω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, επειδή στο σημείο έχουν βρει κηλίδες αίματος.

Η περιοχή έχει κυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις και γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί το καταφύγιο του ένοπλου, προκειμένου να συλληφθεί. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ληστές των σούπερ μάρκετ, που στις 27 Αυγούστου είχαν πυροβολήσει και πάλι εναντίον αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι τους καταδίωξαν έπειτα από ληστεία.

Ο νεκρός είναι αλβανικής καταγωγής και εξετάζεται να διαπιστωθεί αν έχει εμπλακεί και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Πηγή