Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Συνελήφθη ο Αλβανός ληστής που πυροβόλησε δύο νεαρούς και τραυμάτισε 3χρονο αγοράκι



Συνελήφθη ληστής που πυροβόλησε δύο νεαρούς

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο 29χρονος αδίστακτος κακοποιός, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο νεαρούς που τον κυνήγησαν ύστερα από ληστεία τράπεζας στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο 29χρονος Αλβανός κρυβόταν εδώ και τρεις εβδομάδες σε μία αγροικία κάτω από γέφυρα του Αλιάκμονα στο Πλατύ Ημαθίας και αναζητούσε ευκαιρία για να διαφύγει στην πατρίδα του, ενώ μαζί του είχε μέρος από τις 34.300 ευρώ που αποκόμισε από πέντε ένοπλες ληστείες στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθη μάλλον τυχαία, καθώς αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε ένας 32χρονος Αλβανός χωρίς δίπλωμα, στην Πρασινάδα Ημαθίας. Ο 29χρονος κακοποιός ήταν συνοδηγός και επίσης οπλοφορούσε, αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει.

Σημειώνεται ότι η αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Βασ. Ολγας της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έγινε στις 24 Αυγούστου με δράστη τον 29χρονο Αλβανό κι έναν συνεργό του.

Οι δύο δράστες κρατώντας πιστόλια μπήκαν στην τράπεζα, άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν σε ένα ταμείο και φεύγοντας τους καταδίωξε ένας ταμίας. Στην προσπάθειά του να διαφύγει ο 29χρονος παρέσυρε με τη μηχανή του ένα τρίχρονο αγοράκι και το τραυμάτισε ελαφρά, ενώ από μία καφετερία βγήκαν και τον κυνήγησαν δύο νεαροί.

Τότε ο δράστης έστρεψε το όπλο εναντίον τους και τους πυροβόλησε στα πόδια, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει.

Πηγή