Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Σύλληψη μέλους της σπείρας αλλοδαπών που ρήμαξε Θεσσαλονίκη, Περία και Λάρισα

Σπείρα με χώρο δράσης σε Πιερία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη κρύβεται πίσω από πλήθος κρουσμάτων κλοπών που καταγγέλθηκαν το τελευταίο 4μηνο στις συγκεκριμένες περιοχές, με «λεία» χρήματα, κοσμήματα και αυτοκίνητα, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 157.000 ευρώ.

Πρωταγωνιστικός ρόλος στη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας αποδίδεται σε 34χρονο Ρομά, ο οποίος αναζητείται. Μαζί με 38χρονο Βούλγαρο και άλλους -άγνωστους προς το παρόν- συνεργούς του φέρεται να εμπλέκεται σε συνολικά 22 περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, με στόχους σπίτια, επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις σιδηροδρομικού σταθμού ακόμη και ΑΤΜ τράπεζας, το οποίο επιχείρησαν να αποκολλήσουν.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης έφτασαν στην εξιχνίαση των συγκεκριμένων κλοπών, μετά τη σύλληψη ενός 32χρονου Ρομά, που κατηγορείται ότι έβρισκε οχήματα (στα οποία τοποθετούνταν κλεμμένες πινακίδες) για τη διάπραξη των παράνομων πράξεων, ενώ ο ίδιος -μαζί με τον 34χρονο- εκβίαζε τα θύματα, από τα οποία ζητούσε χρήματα για την επιστροφή των κλοπιμαίων.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τού συλληφθέντα βρέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα, το οποίο είχε κλαπεί τον Δεκέμβριο του 2015 από σπίτι αστυνομικού στην Αττική. Εξάλλου, αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερα κλεμμένα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.