Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Λάρισα: Σπείρα Ρομά ρήμαξε τουλάχιστον 11 επιχειρήσεις

Τουλάχιστον ένδεκα επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας είχε διαρρήξει από τις 21 Απριλίου μια τριμελής συμμορία τσιγγάνων που εφορμούσε από την Θεσσαλονίκη. 

Εκεί συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λάρισας ένα από τα μέλη της, ένας 44χρονος, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί του ηλικίας 45 και 53 χρόνων.

Οι τρεις δράστες ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί για την εισβολή σε μια επιχείρηση της Λάρισας, το απόγευμα της Δευτέρας. Οι δράστες είχαν παραβιάσει την εξωτερική περίφραξη και μια βοηθητική πόρτα, είχαν μπει στο εσωτερικό του κτιρίου και είχαν αρπάξει μετρητά και διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία, κάποια από τα οποία βρέθηκαν στα σπίτια τους μαζί με πλήθος κλεμμένων εργαλείων και εξαρτημάτων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Έτσι, εξιχνιάστηκαν άλλες ένδεκα διαρρήξεις σε επιχειρήσεις, κυρίως εμπορίας μετάλλου, από τις οποίες οι τρεις κακοποιοί μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους είχαν κλέψει χρήματα, επτά μηχανές φορτηγών, ηλεκτρικά εργαλεία, μεταλλικά και χάλκινα εξαρτήματα και τέσσερα Ι.Χ. φορτηγά, με τα οποία μετέφεραν την πλούσια λεία τους η αξία της οποίας φτάνει συνολικά τα 98.647,86 ευρώ!

Τρία από τα φορτηγά βρέθηκαν εγκαταλειμμένα και αποδόθηκαν στις επιχειρήσεις.
Στα σπίτια των τριών δραστών στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης  βρέθηκαν ακόμη ένα πιστόλι με τρία φυσίγγια στον γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, μία σπάθα μήκους ενός μέτρου, ένας φορητός ασύρματος συντονισμένος στις συχνότητες της Αστυνομίας, δύο φορητοί υπολογιστές, δύο φωτογραφικές μηχανές, δύο ραδιο-cd, πέντε κινητά, πλήθος γαντιών, 835 ευρώ και το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν

Ο 44χρονος που συνελήφθη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας  κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί ηλεκτρονικών τηλεπικοινωνιών. Η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για να διαπιστώσει αν η σπείρα έχει διαπράξει και άλλες διαρρήξεις και να ταυτοποιηθούν τυχόν άλλα μέλη της.